Iznenadit će vas

Ovo je najčešći razlog zbog kojeg se partneri svađaju - i ne, u pitanju nisu financije!

Foto: Shuttershock
Ovo je najčešći razlog zbog kojeg se partneri svađaju - i ne, u pitanju nisu financije!
27.11.2020.
u 10:30
Čak i kad među partnerima glavne točke prijepora nisu gdje i što jesti, zajednički su obroci problematični pa se 32 posto parova prepire i oko toga tko će kupiti i donijeti hranu.
Pogledaj originalni članak

Iako se kao glavni razlog pucanja veza i brakova često navode novčani problemi, čini se kako se parovi zapravo češće svađaju zbog skroz banalnih stvari. Prema novom istraživanju s 2000 Amerikanaca, najkontroverznije je pitanje među partnerima bilo - 'Što za večeru?' Tako je čak 37 posto parova nesuglasice oko hrane navelo kao najčešći razlog svađe, a više od pola ih je priznalo da se 'užasavaju takvih pitanja'.

Drugo istraživanje koje je u ime tvrtke Panera Bread proveo OnePoll otkrilo je da dok se svađaju oko hrane, muškarce i žene u ljubavnim vezama najviše muči odakle naručiti dostavu (njih 38 posto), dok se 35 posto ne može dogovoriti ni što naručiti, pa ni ne dođu do pitanja 'odakle'. 

Ovo je istraživanje pokazalo i da se par u ljubavnoj vezi oko toga gdje će jesti u prosjeku posvađa 156 puta godišnje, a prosjek vremena za donijeti takvu odluku je 17 minuta.

Foto: Shuttershock

Čak i kad među partnerima glavne točke prijepora nisu gdje i što jesti, zajednički su obroci  problematični. Istraživanje tako također pokazuje da se 32 posto parova prepire oko toga tko će kupiti i donijeti hranu, a njih 30 posto ima poteškoće u postizanju konsenzusa oko pitanja koliko hrane uopće treba kupiti.

A koliko je hrana važna u vezi pokazuje i anketa Peperami Chicken Bitesa, gdje bi samo 22 posto Britanki uopće razmatralo izaći s nekim tko nema sličan ukus u hrani. 

Na probama sam redatelj, a doma dramaturg i sam sebi psihijatar

Foto: Zoe Šarlija/PIXSELL

Polovica ispitanih žena rekla je da će im muškarci biti privlačniji ako vole što i one, a 17 posto odmah bi prestalo izlaziti s nekim čiji su ukus i sklonosti prehrane drastično drugačiji.

Foto: Shuttershock

- Zbog sličnih se preferencija osjećamo povezanijima - rekla je za Best Life Online izvršna direktorica Select Date Society Amber Artis. Ona dodaje da je čak i vrijeme kada jedemo za neke jednako važno kao pitanje što jedemo.

- Ako imate slične rasporede obroka možete skupa sjesti za stol, povezivati se i razgovarati - kaže Artis, što je po većini ključna stvar za uspješnu vezu.

Pogledajte kako u nekoliko sekundi otopiti led na vjetrobranskim staklima

OSOBNE FINANCIJE

Financijska pismenost – ključna vještina svih generacija

Svaki dan se suočavamo s mnogobrojnim odlukama. Većina ih je jednostavna poput onih što danas doručkovati ili odjenuti, no postoje i one složenije kao što su: „Koliko novca mogu potrošiti na kupovinu hrane ili cipela?“ ili „Mogu li si priuštiti odlazak u kino?“. Što smo uspješniji u donošenju odluka, život će nam biti kvalitetniji; uz manje briga, bolje ćemo koristiti vrijeme, učinkovitije raspolagati novcem i naposljetku biti sretnije i zadovoljnije osobe.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Reconquista
Reconquista
15:29 27.11.2020.

Svađaju se oko dostave hrane preciznije. Na to je Zapad spao...