Morate kušati

Idealan ručak za ljetne dane gotov u 10 minuta: Isprobajte umak za tjesteninu koji se ne kuha

Foto: Shutterstock
Idealan ručak za ljetne dane gotov u 10 minuta: Isprobajte umak za tjesteninu koji se ne kuha
02.07.2020.
u 16:37
Tuna, rajčica i bosiljak – ovako zvuči savršeni ljetni recept.
Pogledaj originalni članak

Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u kuhinji, a mnogi ljudi složit će se s tim da im ni apetit nije prevelik. Zato biramo salate, lagano meso i umake – jela koja su brzo gotova. Portal Martha Stewart donosi recept za umak koji možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se! 

Sastojci koji su vam potrebni:
Pola kile narezanih rajčica srednje veličine
Pola šalice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
2 konzerve tune u ulju
1/4 šalice parmezana
1/4 šalice svježeg bosiljka
1 žličica vinskog octa
sol
tjestenina po izboru, preporučuju se špageti

Pet stvari koje veterinar radi sa svojim ljubimcem, a vi sa svojim ne radite:

Priprema:
U veliku zdjelu dodajte rajčicu, ulje, češnjak, bosiljak, ocat i sol. Sve promiješajte i ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala za poslije.

Tjesteninu dodajte u zdjelu s rajčicom, pridružite im tunu, parmezan i još malo maslinova ulja. Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu teksturu. Pospite s još malo parmezana. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Warded
Warded
17:03 02.07.2020.

Koliko ja vidim kuha se! I manistra i naknadno "povezivanje".

PI
Piksy
14:15 04.07.2020.

Dobro je..cini se lagano

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
23:22 02.07.2020.

Cim ste stavili tunu na popis, izgubili ste me... da je npr teletina kuhana u juhi, e to vec da...