tko bi rekao

Frizerka otkrila: Ovo je greška koju svi rade kod šamponiranja, a oštećuje kosu!

Foto: shutterstock
Frizerka otkrila: Ovo je greška koju svi rade kod šamponiranja, a oštećuje kosu!
04.11.2022.
u 07:00
Ne znaju svi da kada se tuširate treba koristiti šampon dva puta, a ne jednom.
Pogledaj originalni članak

Pranje kose je stvar koju će većina ljudi sigurno svladati dok su bili djeca, ali jedna frizerka sada tvrdi da većina nas to radi pogrešno, kako prenosi Mirror.

Twitter korisnica @Felicityynicole podijelila je kako biste doista trebali koristiti šampon, a objava je brzo postala viralna jer su mnogi korisnici otkrili da su poslušali njezin savjet i da im je kosa već bolje.

Frizerka Felicity rekla je da je primijetila da ne znaju svi da kada se tuširate treba koristiti šampon dva puta, a ne jednom.

Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!

Foto: Thinkstock
kosa
Foto: Shutterstock
jaja
Foto: Thinkstock
Špinat
Foto: Pixabay
Hrana
Foto: Thinkstock
batat
Foto: Thinkstock
avokado
Foto: Thinkstock
Sušenje kose
Foto: Shutterstock
Pranje kose
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pranje kose
Foto: Danijel Berkovic/Pixsell
Losos

"Prvi put će kosu očistiti od svih naslaga ulja i proizvoda, tako da kad to učinite drugi put, šampon zapravo može učiniti ono za što je namijenjen. Također, šampon nanosite samo na vlasište, a kada isperete proći će kroz sredinu i vrhove. Zatim nanesite regenerator samo na sredinu i vrhove kose, a prstima ili češljem raščešljajte kosu dok je regenerator na njoj. I na kraju zapamtite da kosu perete samo 2-3 puta tjedno jer previše pranja može uzrokovati nakupljanje i oštećenje kose”, objasnila je.

Činilo se da njezin trik ima trenutne rezultate za neke ljude, jer je jedna korisnica odgovorila na objavu i rekao: "Kosa mi je sada stvarno bolja! Ne mogu vjerovati kakvu je to razliku napravilo, ili da imam 26 godina i da sam konačno naučila kako pravilno prati kosu.”

"Ovako bismo trebali prati lice! Prvo pranje uklanja šminku/ulje/kremu za sunčanje, a drugo pranje zapravo čisti vašu kožu”,  savjetovala je druga korisnica.

Uklonite kamenac s glačala uz pomoć jednog iznenađujućeg sastojka: Bit će kao novo!

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.