Korisno

Češnjak vam se često osuši i ne možete ga više upotrijebiti? Doznajte kako ga pravilno čuvati

Foto: Thinkstock
Češnjak vam se često osuši i ne možete ga više upotrijebiti? Doznajte kako ga pravilno čuvati
18.09.2021.
u 07:00
Uz ove jednostavne savjete sačuvajte njegovu svježinu
Pogledaj originalni članak

Omiljeni začin koji se odlično slaže s mnogo jela često se zna osušiti i ne možete više s njim ništa učiniti. Češnjak treba, baš kao i svježe začine poput bosiljka, origana, kadulje, dobro čuvati. Jedino tako možete spriječiti nepotrebno bacanje.

Kako prenosi Pink Villa, najbolja metoda jest držanje češnjaka u pletenoj košarici ili mrežastoj vrećici na temperaturi – od 15 do 18°C pri blagoj vlažnosti. 

Iskorišteno ulje nikada nemojte bacati u odvod: Pogledajte što s njime možete učiniti!

Drugi način je u hladnjaku, i to u zatvorenoj ladici koja je inače namijenjena za voće i povrće. Bitno je napomenuti da ga morate iskoristiti čim ga izvadite iz hladnjaka. Ako ga ostavite na sobnoj temperaturi nakon što se ohladio, ubrzo će se početi raspadati.

Također, možete usitniti češnjak u blenderu, a zatim ga staviti u posudice za led i zamrznuti. Jednostavno izvadite kockicu, dvije i dodajte jelu tijekom kuhanja. Također, možete u blender dodati malo maslinova ulja i začina poput ružmarina ili bosiljka, pa time začiniti hranu.

Češnjak možete ispeći u pećnici, a kada poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, stavite ga u plastičnu posudicu i zamrznete.

 Ovo je genijalan razlog da stavite češnjak pod jastuk večeras:

Foto: Thinkstock
Češnjak
Foto: Thinkstock
Češnjak
Foto: Getty Images
spavanje
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Češnjak
Foto: Getty Images
spavanje
Foto: Getty Images
spavanje

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.