ZA GUBITAK KILOGRAMA

Ako želite smršavjeti u svoju prehranu biste trebali dodati ove četiri namirnice, tvrde nutricionisti

Foto: Shutterstock
Ako želite smršavjeti u svoju prehranu biste trebali dodati ove četiri namirnice, tvrde nutricionisti
18.07.2022.
u 07:00
Mnogi stručnjaci tvrde da određene namirnice pomažu u mršavljenju, i da čak mogu sagorijeti dosadnu masnoću na trbuhu
Pogledaj originalni članak

Ako ste pokušavali smršavjeti na siguran način, ali ste ustanovili da se brojka na vagi baš i nije pomaknula, možda je vrijeme da ponovno pogledate hranu koju imate u kuhinji. Mnogi nutricionisti tvrde da određene namirnice pomažu u mršavljenju, i da čak mogu sagorijeti dosadnu masnoću na trbuhu, piše Mirror.

Vitamin C ubrzava sagorijevanje masnoća? Ovo su namirnice koje biste trebali jesti za gubitak kilograma

Foto: Getty Images
Mršavljenje
Foto: Thinkstock
jedenje, dijeta
Foto: Getty Images
Ananas
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
'30.09.2010., Zagreb, Sesvete - Veleprodaja voca i povrca na sajmu u sesvetama. Paprika, rajcica. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: Getty Images
Papaja
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Jagode
Foto: Thinkstock
Kivi
Foto: Shutterstock
Naranče

Avokado

Studija objavljena u Journal of Nutrition bavila se učincima konzumacije avokada na abdominalno salo. Istraživanje je provedeno među odraslim osobama s prekomjernom tjelesnom težinom ili pretilošću. Ukupno 105 odraslih u dobi od 25 do 45 godina nasumično je dodijeljeno intervenciji koja je dobivala dnevni obrok s jednim avokadom ili kontrolnoj skupini koja je dobivala obrok sa sličnim sastojcima bez avokada, tijekom 12 tjedana. Na početku i na kraju razdoblja od 12 tjedana, istraživači su mjerili trbušnu masnoću sudionika, toleranciju glukoze i njihov metabolizam. Utvrđeno je da su žene koje su konzumirale avokado kao dio svog dnevnog obroka, imale smanjenje dublje visceralne abdominalne mansoće.

Kupine

Ove bogate bobice pune su prirodnih antioksidansa poput katehina, koji pomažu aktivirati tjelesne gene za sagorijevanje masti u trbušnim masnim stanicama. Polifenoli su još jedan ključni spoj koji se nalazi u ovim slatkim bobicama, a koji može spriječiti daljnje stvaranje masti. Kupine su također nisko kalorične, što ih čini odličnim međuobrokom kada ste gladni. Svi ovi čimbenici ključni su za zdravo mršavljenje.

Grah

Grah je jedna od najzdravijih namirnica koju možete konzumirati, no posebno je izvrstan za gubitak sala na trbuhu jer je bogat topivim vlaknima koja se bore protiv nakupljanja sala na trbuhu. Prema istraživačima s Baptističkog medicinskog centra Wake Forest, povrće, voće i grah sadrže više topivih vlakana i pomoći će u smanjenju visceralne masnoće ili masnoće na trbuhu oko središnjeg dijela tijela. 

Krstasto povrće

Iako prokulice nisu svačije omiljeno povrće, one su jedna od najboljih namirnica za rješavanje tvrdoglave visceralne masnoće. Prema medicinski priznatoj web stranici Healthline, prokulice su pune topivih vlakana, ključnih sastojaka za smanjenje duboko ukorijenjenih masnih naslaga. Potrudite se da u svoju prehranu uključite ovo povrće jer je niskokalorično, bogato folatima, vitaminima C, E i K i vlaknima, a pomaže vam i da dulje ostanete siti. 

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao! 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.