PREMIJERA

Spektakularnim video spotom Matej Meštrović najavljuje album "Vivaldi 4 godišnja doba za 3 klavira"

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
19.06.2017.
u 22:04
Režiju i montažu spota potpisuje Matej Meštrović, a veličanstveni kadrovi prirode izlaze iz radionice proslavljenog fotografskog dvojca Romulić – Stojčić
Pogledaj originalni članak

Američka diskografska kuća "Navona Records" na svojoj internetskoj stranici ponosno predstavlja "4 godišnja doba za 3 klavira" u "energičnoj transkripciji hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića koja poput vihora donosi novo čitanje popularnog Vivaldijeva djela". "Zajedno s Matijom Dedićem i Hakanom Alijem Tokerom na tri klavira (i harmonici), Meštrović temeljito preispituje Vivaldijeve koncerte, a njegov rad je puno više od obične transkripcije", piše u najavi CD-a koji će se na svjetskom tržištu naći 11. kolovoza u distribuciji Naxosa. 

Večernji list prvi objavljuje ovih dana dovršeni spot Vivaldijeva Proljeća u Meštrovićevoj majstorskoj obradi, u kojem je maštovita i duhovita glazba stopljena s veličanstvenim kadrovima prirode iz majstorske fotografske radionice Marija Romulića i Dražena Stojčića iz Osijeka. Plitvička jezera, nebo, sunce, oblaci, gromovi i munje i zvijezde iznad baranjskih polja Matej Meštrović je režirao i montirao tako da "u notu" slijede i ilustriraju melodije i ritmove Vivaldijeva Proljeća u izvedbi trojice pijanista.

Spotom je oduševljen i američki izdavač CD-a, koji su Matej Meštrović, Matija Dedić i Hakan Ali Toker snimili prošle zime u MSU Zagreb uz potporu Ureda za kulturu Grada Zagreba, Yamahe, Euro-Unita iz Čakovca i tvrtke SBS iz Samobora, te samog Muzeja suvremene umjetnosti koji je umjetnicima za snimanje na nekoliko dana ustupio dvoranu Gorgona

Meštrović za jesen najavljuje i promotivnu turneju po Hrvatskoj na kojoj će Vivaldijeva Četiri godišnja doba predstaviti u četiri najveća HNK – u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku. Uz Matiju Dedića, Hakana Ali Tokera i Meštrovića, kao poseban gost na tim će koncertima nastupiti i američki pijanist i kompozitor Matthew Mayer, vlasnik web stranice Solopiano na kojoj je Meštrovićev prethodni album "My Face Music Book" nagrađen Albumom godine u kategoriji klasične glazbe.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.