Svim na zemlji, mir veselje

Tomislav Mužek zvijezda koncerta kojim Lisinski slavi svoj rođendan

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Tomislav Mužek zvijezda koncerta kojim Lisinski slavi svoj rođendan
20.12.2021.
u 10:08
U Lisinskom će 29. prosinca izvoditi napjeve klasične, zabavne i filmske glazbe.
Pogledaj originalni članak

Lanjski svečani koncert kojim 29. prosinca dvorana Vatroslava Lisinskog tradicionalno slavi svoj rođendan nije spriječila korona, nego zlokobni potres koji je najteže pogodio Baniju, ali se osjetio i u Zagrebu i njegovoj okolici. A toga je 29. prosinca 2020. godine u Lisinskom trebao nastupiti najpoznatiji hrvatski tenor s međunarodnom karijerom, nacionalni prvak i član Zagrebačke opere Tomislav Mužek uz svoj trio. Kada nije zapjevao lani, zapjevat će ove godine i to uz Trio, ali i Zagrebački kvartet saksofona. Na programu koncerta "Svim na zemlji, mir veselje", poznati su napjevi i klasične i zabavne glazbe koji su bliski božićnim i novogodišnjim blagdanima, a bit će i dosta filmske glazbe. Publika će, između ostaloga, čuti i prelijepu pjesmu "Bijeli Božić" za koju su zaslužni skladatelj Zdenko Runjić i autor teksta Drago Britvić.

U triju koji već neko vrijeme prati Tomislava Mužeka na koncertima popularnijeg tipa jesu gitarist Miroslav Lesić, pijanist Tomislav Modrić i klarinetist i harmonikaš Mladen Kosovec, a njima će se pridružiti i kontrabasist Ivan Gazibara. No, treba istaknuti da su svi ti glazbenici vrhunski multiinstrumentalisti, što se itekako čuje u njihovu muziciranju. A članovi sada već slavnog Zagrebačkog kvarteta saksofona, koji od 1989. godine djeluje u istom sastavu, jesu Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović i Matjaž Drevenšek.

Tomislav Mužek ovih dana nastupao je na božićnim koncertima u matičnom Hrvatskom narodnom kazalištu i to pod ravnanjem njemačkog maestra Valentina Egela te uz soliste Adelu Golac Rilović, Ivu Krušić, Viktoriju Đurđek, Ljubomira Puškarića i Luciana Batinića.

Ove je sezone izvan Zagreba nastupao i u Bavarskoj državnoj operi kao Wagnerov Walther von Stolzing i kao Puccinijev Mario Cavaradossi u dresdenskoj Semperoperi, u kojoj je nastupio i kao Mozartov Tamino u "Čarobnoj fruli". To je uloga koju više nego uspješno izvodi i na sceni matičnog kazališta.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.