ZA PAMETNI RAST

Pet tvrtki za inovacije dobilo 78,4 milijuna kuna

Pet tvrtki za inovacije dobilo 78,4 milijuna kuna
11.10.2017.
u 07:00
U državnom je proračunu osigurano 748 milijuna kuna za razvoj inovativnih proizvoda i usluga, podsjetila je potpredsjednica Martina Dalić
Pogledaj originalni članak

Dok-Ingov projekt za stroj za ekstremne situacije koji će uklanjati prepreke i opasne predmete, motriti, prikupljati podatke, gasiti vatru... Za razvoj tog projekta vrijednog 18,3 milijuna kuna Dok-Ing je jučer kao i tvrtke Rimac automobili, Altpro, GDI i Infodom dobio bespovratne potpore Ministarstva gospodarstva u sklopu poziva “Praćenje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja”, ukupne vrijednosti 78,4 milijuna kuna.

– To je pet od ukupno 22 dosad potpisana ugovora, vrijedna 252 milijuna kuna, koje smo dodijelili proteklih mjeseci, a usmjereni su za inovativne proizvode i usluge – istaknula je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić te podsjetila da je za takve potpore u državnom proračunu osigurano 748 milijuna kuna. Inovativnost i razvoj inovacijskog okruženja jedna od najvažnijih tema naše gospodarske budućnosti, jer jedino držanje koraka s konkurencijom može osigurati stabilan i trajan gospodarski rast, rekla je M. Dalić na forumu “Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta” na osječkom Ekonomskom fakultetu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.