Prezaduženi koncern

Prvi prijedlog nagodbe Agrokora s kreditorima početkom studenoga

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Ante Ramljak
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Ante Ramljak
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Ante Ramljak
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Ante Ramljak
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Ante Ramljak
21.09.2017.
u 09:01
Za nekoliko tjedana očekuje se da će Agrokor javno objaviti konačni iznos tražbina svojih vjerovnika i konsolidirane poslovne rezultate za 2016. godine, radi čega je kao revizor angažiran PricewaterhouseCoopers.
Pogledaj originalni članak

Prvi prijedlog nagodbe prezaduženog Agrokora s kreditorima očekuje se u studenome, kazao je za Reuters izvor blizak procesu restrukturiranja u toj kompaniji.

"Očekujem da će prvi prijedlog konačne nagodbe biti spreman u studenome. Do tada bismo trebali imati i vjerovničko vijeće u stalnom sastavu te biti spremni razgovarati o nagodbi", kazao je taj izvor.

Za nekoliko tjedana očekuje se da će Agrokor objaviti konačni iznos tražbina svojih vjerovnika

Za nekoliko tjedana očekuje se da će Agrokor javno objaviti konačni iznos tražbina svojih vjerovnika i konsolidirane poslovne rezultate za 2016. godine, radi čega je kao revizor angažiran PricewaterhouseCoopers, podsjeća Reuters.

Prema zakonu kojim je u Agrokor uvedena izvanredna uprava, krizni menadžment trebao bi upravljati Agrokorom 15 mjeseci unutar kojih se očekuje postizanje nagodbe s kreditorima. Za savjetnika u procesu restrukturiranja odabrana je američka tvrtka AlixPartners.

"Vjerujem da će tih 15 mjeseci biti dovoljno vremena da se postigne konačna nagodba i dovrši proces restrukturiranja", kazao je izvor za Reuters. Analitičari očekuju da će restrukturiranje voditi prodaji Agrokorovih prehrambenih i maloprodajnih operacija, a vjeruju i da će kreditori morati otpisati dio svojih potraživanja.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZV
Zvolen3
21:10 21.09.2017.

Amigo sta ti je to trebalo? ! Propali ste skroz !