Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MV investment

Beogradska firma za 27 mil eura kupila Hotel Jugoslavija

Hotel Jugoslavija
Foto: Google maps/screenshot
25.03.2024.
u 13:17

Kupoprodajni ugovor potpisuje se u roku od osam dana od licitiranja, ako je polog uplaćen, a kupac zatim ima rok od 15 dana da uplati preostali iznos cijene

MV Investment d.o.o. iz Beograda u vlasništvu Millenium Teama za 27 milijuna eura kupio je Hotel Jugoslavija, koji je bio u vlasništvu Danube Riverside, koji su u stečaju. Ukupna vrijednost imovine koju je preuzeo MV Investment, jedini sudionik nadmetanja, procijenjena je na nešto više od 55 milijuna eura.

“Početnim ulaganjem od 42 milijuna eura završili smo preuzimanje cijele lokacije bivšeg Hotela Jugoslavija. Pokrenuli smo izmjenu i dopunu Plana detaljne regulacije kako bismo mogli realizirati izgradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa s hotelom visoke kategorije na lokaciji koja to apsolutno zaslužuje”, navode iz Millenium Teama, a prenosi Biznis.rs. Dodaju kako će ukupna planirana ulaganja u taj projekt iznositi više od 400 milijuna eura.

Nakon što uplate dogovorenu cijenu za Danube Riverside, u vlasništvo MV Investmenta prijeći će poslovni prostor hotela s podrumom, prizemljem i osam katova, kao i građevinsko zemljište površine 45.613 m². Osim toga, na prodaju su bili i luster od kristala težak 14 tona, brončana bista i dio fontane Vodeni cvijet Aleksandra Zarina i brojna druga umjetnička djela iz hotela.

Kako bi kupac mogao sudjelovati u aukciji, mora prvo ispuniti pet uvjeta. Otkupiti prodajnu dokumentaciju u vrijednosti od gotovo 26.000 eura, uplatiti polog od 10.000 eura ili položiti prvoklasnu bankarsku garanciju i dokaz o uplati dostaviti stečajnom upravniku uz Obrazac prijave sudjelovanja u javnom nadmetanju. Zainteresirani kupac mora predati i "garanciju ozbiljnosti" to jest potpisati Izjavu o gubitku prava na povrat pologa, potpisati Ugovor o čuvanju povjerljivih podataka i registrirati se. 

Kupoprodajni ugovor potpisuje se u roku od osam dana od licitiranja, ako je polog uplaćen, a kupac zatim ima rok od 15 dana da uplati preostali iznos cijene. Ako kupac to ne učini, gubi pravo na povrat pologa, a kupcem se proglašava sljedeći najbolji ponuđač.

VIDEO Prvenstvo grada Zagreba u akrobatskom rock n' rollu

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Moodleen
Moodleen
20:13 25.03.2024.

Iiiizuùzeeetno važna vijest za civilizaciju! Pardon, bect.

Avatar argus1000
argus1000
16:36 25.03.2024.

Hmm, brišemo, a? Onda ću ponoviti pitanje : Kome plasirate vijesti iz "Zemalja trećeg svijeta"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije