Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
101 ali vrijedan

Netko želi likvidirati Stojedinicu i domoći se naše koncesije!

'08.11.2010., Zagreb, Hrvatska - Dio zaposlenika i honorarnih djelatnika Radia 101 danas je usao u strajk upozorenja, koji ce trajati od 08 do 14 sati, nakon cega se redovni program nastavlja. Photo:
'Anto Magzan/PIXSELL'
13.02.2011.
u 21:35

Želimo konačno skinuti sa sebe ljagu da smo lopovi i štetočine. Predano smo i pošteno radili naš posao za plaće koje nisu bile veće od 5.000 kuna za vrijeme Uprave Drage Perića

“Zakaj ja ne volim poneedeelek?” popularni je džingl Radija 101 u stečaju, čiji su djelatnici sa strepnjom dočekali ovaj ponedjeljak. Hoće li im inspekcija rada danas, kako se šuška u medijima, zapečatiti vrata?

Ništa od ‘ključa u bravi’

Prema riječima stečajnog upravitelja Branka Petanjeka, to se neće dogoditi. Uostalom, bilo bi apsurdno da se tvrtka koja je navodno 25 milijuna kuna u gubitku i koja je preživjela silne bitke za koncesiju, zatvori zbog 60.000 kuna, s koliko ih je kaznila inspekcija zatekavši 3. veljače u redakciji dvoje ljudi s nevaljanim ugovorima.

– Neće biti ključa u bravu. Plaćanje te kazne ja mogu prolongirati do četvrtka, ali ona će na kraju ipak biti plaćena. Radio ima taj novac na računu. Doduše, on je bio namijenjen za neke druge, važnije svrhe, ali tako je ispalo – kaže Branko Petanjek, koji je također s neizvjesnošću iščekivao ponedjeljak. Tražio je, kaže, da ga smijene s mjesta stečajnog upravitelja Stojedinice pa sad čeka hoće li stečajni sudac prihvatiti njegovo razrješenje.

Danas će i zaposlenici Stojedinice doznati svoju sudbinu – neki će dobiti ugovore, a neki – radne knjižice. Navodno će 15 zaposlenih dobiti produženje ugovora o radu do 10. ožujka, uz minimalac, a ostali idu – na burzu. Inače, zaposlenici smatraju kako je aktualni stečajni upravitelj napravio sve s ciljem da se Stojedinica likvidira i da joj se oduzme koncesija.

Stečajni nas ignorira!

– Nadali smo se da će nam on pomoći da pokrenemo proizvodnju koja nam donosi novac, ali Petanjek nas ignorira – kaže tehnička realizatorica Petra Blažina. To nam potvrđuje i Silvestar Vrbanac, čije su sponzorirane emisije odbijene pod izlikom da je taj novac “sitniš prema njihovim gubicima”.

– Godišnji ugovor moje emisije “Rafaello one man music show” iznosi oko 200.000 kuna. Ima još odbijenih emisija koje donose novac. Činjenica je da to više nije ona negdašnja Stojedinica, već parodija od programa i treba tome stati na kraj. Jedina programska shema koja bi omogućila nastavak rada jest ona koju je većina zaposlenika predala Petanjeku. No, on ju nije ni pogledao. Švecova shema ne može uspjeti, jer je zasnovana na ljudima izvana, na volonterima, honorarcima... – tvrdi Vrbanac.

Njegova kolegica Renata Škudar ističe kako zaposlenici ne odustaju od borbe za spas Radija 101.

 Borba za Radio 101 se nastavlja

 - Mi koji se borimo za opstanak Stojedinice očekujemo stečaj s preustrojem. Prvo izvještajno ročište je zakazano za 22. ožujka. Ako dobijemo novog stečajnog upravitelja, želimo s njime krenuti u spas našeg radija. Ono što smo proživljavali zadnjih godinu dana je smišljeno kadrovsko i programsko uništenje Radija 101. Mi smo zbog svega toga dovedeni do ruba egzistencije, nema djelatnika Radija 101 kojemu nije blokiran tekući račun. Želimo konačno skinuti sa sebe ljagu da smo lopovi i štetočine. Mi smo predano i pošteno radili naš posao za plaće koje nisu bile veće od 5.000 kuna za vrijeme Uprave Drage Perića. Protiv takvog načina poslovanja, uništavanja programa i neisplaćenih plaća smo i bili u štrajku. Mi želimo proizvoditi dobar program i nadam se da ćemo dobiti šansu za to - kaže Renata Škudar.

Ključne riječi

Komentara 80

OB
-obrisani-
06:23 14.02.2011.

tko je ujebo lovu,mislim da ste slabo radili kad je toliki manjak nastao ,brinuli ste samo o plaćama ,a sad kukatwe ,sve što je trulo neka padne u grob tamni

NE
neni
07:21 14.02.2011.

U ćemu je tu problem,,isto kao i mnoge firme u HR samo nemaju nekoga da im probleme napiše u VL. A to da buju ostali bez posla..nek\' probaju na BBC ili CNN-u.., kao npr. naših sa FERa ima u IBM u

VI
visio
07:37 22.02.2011.

Kako to mislite netko!? pa hrvatski narod vas više ne želi, izdajice hrvatskoga naroda! i ne žele ukrast vašu koncesiju, žele je zauvjek zabraniti!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije