Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlične vijesti

V. Ostojić: Ovo je najbolja turistička godina u povijesti RH

\'scena...bol...14.07.2005. vecernjakova ljetna inventura, patrola, otok brac, zlatni rat, plaza, more, sunce, suncanje, turisti foto: goran stanzl\'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
07.09.2012.
u 11:24

Za financijske efekte morat ćemo pričekati kraj godine, kazao je ministar. Ministar je usporedio i stanje na tržištima Mediterana prema kojem bi Hrvatska trebala biti pobjednik po broju noćenja i dolazaka

Ovo je najbolje turistička godina u povijesti RH što se tiče noćenja i dolazaka, dok ćemo za financijske efekte morati pričekati kraj godine, rekao je ministar turizma Veljko Ostojić predstavljajući rezultate turističkog prometa od siječnja do kolovoza.

Prema prvim podacima sustava turističkih zajednica u Hrvatskoj je u tom razdoblju ostvareno 58,95 milijuna noćenja, što je za 3,12 milijuna više nego lani u istom razdoblju te 9,82 milijuna dolazaka, što je u odnosu na lani više za 398 tisuća. Samo u kolovozu zabilježeno je 22,98 milijuna noćenja, što je čak 1,12 milijuna više nego lani te 3,17 milijuna dolazaka.

Najviše noćenja i dolazaka zabilježila je Istra koja ima rast od čak milijun noćenja, a slijede je Kvarner s rastom od 3 posto noćenja, Splitsko-dalmatinska županija s rastom od šest posto, Zadarska županija s rastom od sedam posto te Dubrovačko-neretvanska županija s rastom od deset posto.

Velik broj noćenja i dolazaka zabilježio je grad Zagreb u odnosu na prijašnje godine. A Nijemci su još uvijek naši najčešći gosti. Ministar je usporedio i stanje na tržištima Mediterana, prema kojem bi Hrvatska trebala biti pobjednik po broju noćenja i dolazaka.

>>Prihodi u djelatnostima u turizmu porasli za 3,2 posto

Ključne riječi

Komentara 56

Avatar ukurtapash
ukurtapash
11:37 07.09.2012.

ovo je naravno, "uspjeh" ministra ostojica (jednog od trojice u vladi imperatora zorana).

OB
-obrisani-
11:38 07.09.2012.

Opet o broju noćenja...... Svi znamo da broj noćenja ne znači veću zaradu.

MA
marko53
11:33 07.09.2012.

Demagogija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije