Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija

Dečko stradale padobranke: Utjeha mi je da je otišla sretna

jasna sviben,nenad pešut (1)
Foto: Facebook
1/6
11.06.2012.
u 20:14

Nije bila pri svijesti, hitna je odmah došla jer je bila na licu mjesta, ali nije joj bilo pomoći

Dan nakon tragedije na seoskoj olimpijadi u Gostoviću pokraj Vrbovca, obitelj i prijatelji pokušavaju sklopiti mozaik koji je Jasnu Sviben (26) iz Gornje Stubice, iskusnu nebesku letačicu, stajao života.

Zasad je poznato da je Jasna Sviben otišla u okolicu Vrbovca isprobati svoje novo "šišmiš-odijelo": letjeti s "krilima", kažu nam, voljela je više od svega. Nije osjećala ni najmanju bojazan, s njom je bio njezin dečko Nenad Pešut, instruktor padobranstva i svjetski base jumping prvak, ljubitelj adrenalina koji je tijekom karijere skakao sa Zagrepčanke te dimnjaka toplana diljem Hrvatske. Dan nakon tragedije teškom mukom je pronalazio riječi.

Prilika koja se ne propušta

- Sjela je u motornog zmaja s našim prijateljem, ja sam ih ispratio i ostao na uzletištu. Nakon pet godina ljubavi i zajedničkog života nije trebala ništa reći: u očima sam joj vidio sreću. Kratko smo se poljubili i oni su poletjeli. Ubrzo, telefonom su mi javili da se dogodila tragedija - rekao je Pešut koji je od mjesta nesreće bio udaljen pet, šest kilometara.

U Jasninoj iznenadnoj molbi organizatoru da skokom iz motornog zmaja priredi atrakciju gledateljima, doznajemo, nije bilo ničeg neuobičajenog. Takvi su zahtjevi i na prijašnjim manifestacijama u tom kraju (pa i šire) obično “u hodu” bili uvršteni u program. Prilika je to, kaže nam Jasnin dugogodišnji trener Zdravko Pirc, koju padobranci ne propuštaju jer tako stječu dragocjeno iskustvo. No, na Jasninu 555. letu nešto je pošlo krivo.

'Moram skakati za sebe i za nju'

– Iz zmaja iskočila je na 1200 metara, planirajući otvoriti padobran na 500 metara prije tla. Međutim, kad je krenula povući ručicu za aktiviranje padobrana, našla se u obrušavajućem položaju. Kad je napokon našla ručicu, padobran se počeo otvarati, ali bilo je prekasno – priča Jasnin trener, inače izbornik Hrvatske ženske padobranske reprezentacije. Otkriva nam da je Jasna, članica Padobranskoga kluba Croatia, bila glavni kandidat za ulazak u reprezentaciju, no dan za koji je živjela nije dočekala. Kao ni vjenčanje, o kojem su Jasna i njezin Nenad često razgovarali.

- Ne znam kako, ali moram dalje. Moram skakati za sebe i za nju, još i više za nju. Jedina mi je utjeha da je otišla sretna, radeći ono što najviše voli – rekao je Nenad Pešut.

Komentara 21

SN
snovakor
20:43 11.06.2012.

Svakako težak trenutak za njega, jer je izgubio odjednom dvije osobe : onu koju je volio i onu koja je uživala u tome .... žao mi je i jako teško kad vidim ovako nešto ! Moja sućut !

OB
-obrisani-
21:04 11.06.2012.

čemu ova vijest? ajde nazovimo je viješću

FI
Fieldhockey
20:32 11.06.2012.

Žao mi cure. Ne mogu se sjetiti je li Nenad Pešut imao već veze s jednom smrti u padobranstvu. Ili je to bio netko drugi? Čovjeku mora biti strašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije