Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječ suboraca

B. Borković: Odluka Srbije o Purdi došla je prekasno

\'26.01.2011. Gunduliceva, Zagreb-U prostorijama UHBDDR-e odrzan je sastanak, potom i pressica zapovjednika vukovarske  brigade Branka Borkovica-Mladog Jastreba i predstavnika udruga dragovoljca brani
Boris Ščitar/PIXSELL
Autori: AM, luc/VLM
03.03.2011.
u 16:11

Smatram da su sve riješile tiha diplomacija i institucije država, rekao je Dedaković

Branko Borković Mladi Jastreb: Odluka Srbije došla je prekasno

– Do tog predmeta nije trebalo ni doći s obzirom na spoznaje koje imam i ponašanje hrvatskih službenih vlasti punih 20 godina u predmetu oko vukovarskih branitelja, a odluka Srbije došla je prekasno. Riječ je o razgradnji hrvatske države jer mi nismo nikoga napadali niti su branitelji Vukovara ratni zločinci. Mi ne želimo da nas Srbija amnestira – rekao je Borković dodavši da branitelji neće odustati od prosvjeda sve dok se ne raščisti situacija sa Srbijom vezano uz hrvatske branitelje.

– Ta situacija sa Srbijom bila je inicijalna kapisla koja je pokazala sve ono što govorimo da se počelo događati 18. studenoga 1991. kad je na poticaj državnog vijeća formirana takozvana Manolićeva komisija koja nas je proganjala u Hrvatskoj, a s druge strane sve one koji su zarobljeni u obrani Vukovara optužuju na ovaj sraman način. Ovo je samo jedan u nizu cirkusa koji provode sljednici Miloševićeva nacističkog režima – poručio je Borković.

– Pred nama je još mnogo teških trenutaka, prije svega zbog očekivanih haaških presuda generalu Anti Gotovini, šestorki iz BiH, kao i zbog pregovora o prijenosu ovlasti na nacionalne sudove u okviru izlazne strategije Haaškog suda – rekao je Borković.

Mile Dedaković Jastreb: Sretan sam što će Purda na slobodu

– Smatram da su sve riješile tiha diplomacija i institucije država, dok braniteljski prosvjed nije odigrao nikakvu ulogu u njegovu slučaju – rekao je Dedaković.

Komentara 30

IM
Ivica_M
16:25 03.03.2011.

\"Radi se o razgradnji hrvatske države jer mi nismo nikoga napadali niti su branitelji Vukovara ratni zločinci. Mi ne želimo da nas Srbija amnestira ..\" -------------------- Bravo za Mladog Jastreba. Da politika Srbije, te nesposobnog HDZ-a i polusrpkog SDP-a od 2000. naovamo išta valja, ne bi Srbija ni proganjala branitelje Hrvatske, jer bi na takvu politiku dobila učinkovit dogovor hrvatskih vlasti. Ovako kako je od 2000., Hrvatska se ne buni, pa Srbija radi što joj je volja.

Avatar seneka
seneka
16:33 03.03.2011.

Važno je da je Pudra na slobodi!

OB
-obrisani-
21:00 03.03.2011.

Dobro je li netko bilo gdje spominje Marića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije