Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadnji kvartal

Google ostvario 5 puta veću zaradu na godišnjoj razini

google
AFP
22.01.2010.
u 11:08

Od ukupnih prihoda najveći dio, 53 posto, Google je ostvario izvan SAD-a. U izvještaju se ne spominje koliko se od toga odnosi na kinesko tržište, no procjena je analitičara da se radi o iznosu između 200 i 600 milijuna dolara.

Neto dobit Googlea u posljednja tri mjeseca prošle godine bila je 1,97 milijardi dolara, što je pet puta više u usporedbi s istim razdobljem 2008., kada je  dobit bila tek 382,4 milijuna dolara, javljaju strani mediji.

Američki internetski div u posljednjem je kvartalu povećao prihode za 17 posto u usporedbi s istim razdobljem lani, na 6,67 milijardi dolara, te se je tako svrstao među kompanije koje su završile 2009. godinu s većim porastom dobiti, poput Intela, IBM-a i eBaya.

Od ukupnih prihoda najveći dio, od 53 posto, Google je ostvario izvan SAD-a. U izvještaju se ne spominje koliko se od toga odnosi na kinesko tržište, no procjena je analitičara da se radi o iznosu između 200 i 600 milijuna dolara.

Inače, posljednja dva tjedna u medijima se piše o Googleovim problemima na kineskom tržištu, zbog čega je  i zaprijetio svojim povlačenjem. Razlog prijetnji, koje su  kasnije demantirane, jest cenzura kojoj su podvrgnuti rezultati pretraživanja u toj zemlji. Osim toga, došlo je i do hakerskih napada pomoću kojih je ukradeno Googleovo intelektualno vlasništvo.

Google je u posljednjem kvartalu zabilježio rast od 13 posto na plaćene klikove na oglase postavljene na internetu. Vrijednost njegovih dionica pala je četiri posto, na 556,26 dolara, nakon objave rezultata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije