Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA!

Medveščak dovodi Joea Šakića u Zagreb!

'za sport  30.09.2009. ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. radovan fuchs primio je danas igrace i strucno vodstvo hokejaskog kluba medvescak, marko belinic urucio je ministru dres... Photo
'Miso Lisanin/Vecernji list'
30.09.2009.
u 19:37

Čelnici zagrebačkog kluba uspostavili su kontakt sa Šakićevim ocem i menadžerom, a Joe bi u Ledenoj dvorani ipak bio samo navijač, a ne i igrač.

Jedan zaljubljenik u hokej na posljednjoj je utakmici Medveščaka sjetno prokomentirao:

"Kada bi svaki Zagrepčanin donirao jedan euro, Medveščak bi mogao angažirati Joea Šakića. Kakav bi to spektakl bio u Ledenoj!"

Nedavno bio u Dubrovniku

Zagrepčani ipak neće morati skupljati za Šakića, no ponajboljeg hokejaša u povijesti svejedno bismo ubrzo mogli vidjeti. Možda ne u ulozi igrača, ali barem kao gledatelja.

– Velika nam je želja dovesti ga u Ledenu. Već smo uspostavili kontakte s njegovim menadžerom, a nedavno smo razgovarali i s njegovim ocem. Svidjela im se ta ideja i sada čekamo odgovor – izvijestio je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Možda će na pozitivan odgovor Šakića utjecati to što je podrijetlom iz Hrvatske, te ju je uvijek isticao kao svoju pradomovinu. Dolazak u Zagreb Šakiću ne bi bio prvi posjet Hrvatskoj. U najvećoj tajnosti prije šest mjeseci bio je u Dubrovniku, na svadbi rođakinje.

A kakav je Šakić igrač bio potvrđuje podatak da je odigrao čak 13 All Star utakmica, osvojio dva Stanleyeva kupa, te zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2002. u Salt Lake Cityju (proglašen je igračem turnira).

Primanje kod ministra

A hokejaši Medveščaka predvođeni predsjednikom Gojanovićem i trenerom Sacilottom u srijedu su bili na primanju kod ministra znanosti, obrazovanja i sporta Radovana Fuchsa.

– Prvi je put klub primljen na državnoj razini – izvijestio je Gojanović.

Klub s ministarstvom odlično surađuje, jer uz pomoć njih lakše dobiva hrvatske dokumente za Kanađane hrvatskog podrijetla koji su u momčadi Medveščaka.

– Naše ministarstvo nastoji vratiti znanstvenike u Hrvatsku, a vidim da vi uspješno vraćate hokejaše hrvatskog podrijetla – našalio se ministar.

Fuchs je istaknuo da je jučer ugostio i kanadskog veleposlanika koji je također čuo za uspjehe Medveščaka. Napomenuo je da će uz pomoć hokeja, najpopularnijeg sporta među Kanađanima, pokušati poboljšati turističke i gospodarske kontakte između naše i njihove zemlje.

Na primanju kod ministra Fuchsa dogodila se jedna spontana, ali jako smiješna i iskrena situacija. Ministar je trebao predati dar predsjedniku Gojanoviću, no zabunom ga je dao treneru Sacilottu. No, trener se brzo snašao – na hrvatskom je jeziku rekao "fala", te se nasmiješio. A lijepo je bilo vidjeti i strance u momčadi, koji su si, kada su shvatili da ulaze u državne prostorije, počeli međusobno popravljati košulje i odijela.

Ključne riječi

Komentara 1

TE
tepčin
10:43 02.10.2009.

Hokejaši, Medveščakovci, primjer športske kulture, kako na ledu tako i susretima izvan! Za primjer su ostalim športovima a uz njih i navijači! Čestitamo i bodrimo poneki kod televizora, kad ne možemo doći do karata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije