Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADAJU SE SANACIJI

Nevjerojatna situacija dogodila se u Zagrebu. Zbog kvara na Velesajmu djeca ne treniraju dva tjedna

Zagreb: Citroen Salata winter classic: KHL Medveš?ak Zagreb - UPC Vienna Capitals
Goran Stanzl/PIXSELL
19.01.2024.
u 07:00

Grad Zagreb ostao je ovih dana samo na jednom klizalištu, riječ je o Šalati gdje zajedno treniraju klizači, hokejaši, brzoklizači...

Nevjerojatna situacija dogodila se u Zagrebu kada je riječ o ledu i sportovima na ledu. Naime, Ledena dvorana već odavno nije u funkciji nakon zagrebačkog potresa, a prije desetak dana zatvoreno je i klizalište na Velesajmu. Usred natjecateljske sezone svih ledenih sportova – hokej na ledu, brzo klizanje, sinkronizirano i umjetničko klizanje – dogodio se kvar postrojenja za održavanje ledene plohe na klizalištu Velesajam.

Tako je grad Zagreb spao na samo jedno otvoreno klizalište, ono na Šalati. Na Šalati se u zimskim mjesecima uglavnom održava rekreacija za građanstvo i zimska akcija Odmorko za djecu. A mali dio otpada na treninge određenih kategorija umjetničkog i sinkroniziranog klizanja kao i hokeja na ledu – većinom za mlađe uzraste, veterane te škole hokeja i klizanja.

GALERIJA Hrvatska je imala fantastičnu podršku u Kolnu

Zagreb: Citroen Salata winter classic: KHL Medveš?ak Zagreb - UPC Vienna Capitals
1/10

Kako su starije ekipe i stariji klizači "uzurpirali" Šalatu, upravo je podmladak izgubio sad već gotovo dva tjedna treninga. Kvarom na Velesajmu ostali su uskraćeni ne samo građani Zagreba, već i stanovnici ostalih mjesta u okolici. Otkazane su hokejaške utakmice, a treninzi apsolutno svih sportskih klubova ledenih sportova prebačeni su na Šalatu.

– Nažalost, klizačice Lede koje se pripremaju nakon izvrsnih rezultata u Beogradu i osvojene dvije medalje nemaju gdje trenirati. Paula Kašnar i Hana Cvijanović prije trećeg natjecanja Europskog kupa koje će se održati u Sofiji od 29. siječnja do 4. veljače bile su primorane trenirati na Šalati gdje je velika gužva pa smo odlučili prebaciti ih na treninge u Sisak. Nije lako svaki dan putovati od Zagreba do Siska i natrag te još naporno trenirati. Moram zahvaliti klizačkom klubu Zibel koji je dozvolio našim klizačicama i reprezentativkama pripreme na terminima koje su nam ustupili – rekla je Ivana Jakupčević, trenerica kluba Leda.

Klizačka sezona u punom je jeku, a naše klizačice u veljači čekaju čak tri velika međunarodna natjecanja. Zagrebačke Pahuljice isto su u ogromnom problemu jer čak s četiri ekipe putuju u Budimpeštu, kao i brzoklizači Njih 18 putuje na jako međunarodno natjecanje u Jaszberi

VEZANI ČLANCI:

Možemo se jedino nadati skoroj sanaciji kvara i povratku na Velesajam jer ovako naši mali i veliki "ledeni sportaši" svih sportova nažalost opet nemaju mogućnost kvalitetnih priprema u samom jeku zimske sezone – dodala je Ivana.

Hokejaši na ledu Medveščaka snalazili su se kako god su znali.

– Spajali smo sve kategorije kako bismo održali zajednički trening. Bila je to nemoguća misija i gužva na Šalati. Neke utakmice morali smo otkazati jer jednostavno nije bilo termina. Čuo sam da bi se Velesajam uskoro mogao popraviti, ali i to klizalište mora proći potpunu rekonstrukciju jer ovakvih kvarova može biti još. Nadam se da će klizalište u Utrinama biti uskoro u funkciji. Tamo bi se preselili treninzi svih zagrebačkih klubova hokeja na ledu, dio klizača i klizalica, a ostat će i termina za građanstvo – rekao je Mario Jurković, voditelj škole hokeja na,ledu Medveščak Admirala.

Veliki problem mogao bi nastati kad je riječ o domaćinstvu Svjetskog prvenstva u sinkroniziranom klizanju početkom travnja.

– Natjecanje će se održati u Areni, ali problem je što moramo imati dvoranu za treninge. Ako Velesajam ne bude u funkciji, u problemu smo budući da Šalata ne dolazi u obzir jer je na otvorenome – rekla je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije