Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priopćenje

Zagreb: Božić dezinformacijama želi srušiti ugled kluba

Cedevita - Zagreb
Slavko Midžor/Pixsell
15.04.2012.
u 14:37

Niz medijskih objava već neko vrijeme plasira senzacionalističke i netočne informacije o Košarkaškom klubu Zagreb koje su kulminirale intervjuom s bivšim trenerom našeg kluba Boškom Pepsijem Božićem. KK Zagreb objavio je priopćenje...

U razgovoru za Vaše novine gospodin Božić je neutemeljeno i lažno prozvao čelnike i djelatnike KK Zagreb za nesavjesno poslovanje i vođenje kluba. Stoga smo dužni zbog interesa hrvatske javnosti demantirati paušalne i neutemeljene navode Boška Božića objavljene u Vašim cijenjenim novinama.

Sadržaj dezinformacija i stil kojim ih je Boško Božić plasirao kroz Vašu tiskovinu nisu ništa novo za našeg bivšeg trenera i dobro su poznate hrvatskoj košarkaškoj javnosti. Takvi \'bombarderski\' istupi i njegova jeftina potraga za izgubljenom medijskom pažnjom skoro da nisu vrijedne reagiranja osim uz narodnu izreku - „Ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe“. Međutim, njegovo dobro poznato lamatanje riječima, koje je povremeno toliko simpatično i šarmantno da sakriva činjenice, mora se zaustaviti prije nego se počne uporno ponavljati dok laž ne počne biti nalik istini.

Zanimljivo, Pepsi Božić je sam inicirao navedeni intervju te pozvao novinare u svoje odaje u Udruzi hrvatskih košarkaških trenera s namjerom da iznese niz dezinformacija i poluistina u cilju rušenja ugleda kluba koji je u posljednje dvije i pol sezone ostvario najveće uspjehe u svojoj povijesti i koji je još uvijek, koliko god to mnogi pokušavaju minorizirati, aktualni košarkaški prvak Hrvatske.

Interesantno je također to što se Boško Božić hvalisavo busa o prsa svojim insajderskim informacijama iz poslovnih knjiga kluba u kojem već desetljeće nema nikakvu funkciju, a koje su u krajnjoj liniji poslovna tajna, ali očito dostupne bivšem treneru Košarkaškog kluba Zagreb, iako su i one frizirane i napuhane poput naslova na jučer objavljenom tekstu u kojem je Pepsi Božić opetovano iskazao sklonost prema traču i glasinama.

U potrazi za pobudama koje su Boška Božića navele na ovakve javne istupe silno smo žalosni što se pokazalo kako se ovdje radi i o osobnim razlozima, jer gospodin Boško Božić je sve do nedavno bio na redovnoj plaći u KK Zagreb, a koja mu je isplaćivana zbog moralnih i socijalnih razloga jer su čelnici kluba ocijenili da se bivšem treneru KK Zagreb treba financijski pomagati u trenutku kad su ga svi napustili. Na žalost, zbog teške financijske situacije u klubu nedavno je gospodin Božić skinut s platne liste Košarkaškog kluba Zagreb, a vrlo brzo nakon toga Pepsi Božić je opleo po ruci koja ga je do nedavno hranila.

U Košarkaškom klubu Zagreb nitko nikada nije skrivao financijske poteškoće s kojima se dužnosnici i djelatnici kluba u posljednjih nekoliko mjeseci neumorno bore, štoviše sami smo ih prezentirali predstavnicima medija, jer smo jako dobro svjesni svih ekonomskih i financijskih problema u kojima se hrvatski sport u posljednje vrijeme koprca. Uvjereni smo kako ćemo predanim radom, kao i do sada, usprkos svim podmetanjima, uspješno riješiti te poteškoće, te i u budućnosti nastaviti osvajati trofeje i odgajati mlade talentirane igrače.

Moguće je kako su upravo ti naši košarkaški biseri poput Daria Šarića i Domagoja Mavre, a koji su nakon briljantne subotnje prezentacije u Šibeniku zaslužili više medijskog prostora od verbalnog glavinjanja Pepsija Božića, glavni cilj silnih napada na KK Zagreb kojima u posljednje vrijeme svjedočimo. Možda je upravo zavist taj zamašnjak koji inicira plasiranje dramatične i crne slike o KK Zagreb u medijima. Ali davno je Krleža napisao: „Se glib i muk i jal“…

A, Boško Božić mora početi razmišljati o tome kako će na sudu objašnjavati i dokazivati kako se to „pere lova“ u Košarkaškom klubu Zagreb.

KK ZAGREB

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar aherts_
aherts_
15:46 15.04.2012.

Pitao bih čelnike KK ZAGREB da mi nakon ovog svog priopćenja za javnost objasne šta je to krivo rekao Gospodin Boško Pepsi Božić??? Iz ovog njihovog priopćenja se to ne vidi. Vidi se samo da im je legenda kluba rekla istinu, uzburkala krv i da se legenda poput Pepsija boji za budućnost kluba(koju sadašnje čelništvo ruši i podkrada). Zato moj prijedlog čelništvu da umjesto toga što sazivaju nepotrebne i nebitne sastanke sa nikakvim učincima, neka se pobrinu za budućnost financija kluba i njegov napredak.

BJ
B. Joseph
21:20 15.04.2012.

Prvo navode: \"Boško Božić već desetljeće nema nikakvu funkciju\" a onda slijedi ova mudrost: \"gospodin Boško Božić je sve do nedavno bio na redovnoj plaći u KK Zagreb\" Pa zašto ste ga ond plačali da mi je znat?

JO
jolly
09:06 16.04.2012.

Koliki tekst,a bez i jedne činjenice, koja demantira Božića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije