Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL liga

Veliki preokret Penguinsa protiv Oilersa

Jordan Staal
Reuters
15.01.2010.
u 09:58

Aktualni NHL prvaci, hokejaši Pittsburgh Penguinsa, trebali su samo jednu dobru trećinu da bi na gostovanju pobijedili slabe Edmonton Oilerse.

Jordan Staal namjestio je suigračima (Tyleru Kennedyju, Mattu Cookeu i Pascalu Dupuisu) tri gola u trećoj trećini režiravši preokret nakon 2-0 vodstva domaćih u 3-2 pobjedu gostiju.

Pittsburgh je tako pobijedio treći put u četvrtoj gostujućoj utakmici u nizu. Oilersi, najveća NHL momčad 80-ih godina, upisala je šest poraza zaredom. U posljednjih su 14 dvoboja pobijedili samo jednom.

Montreal je na svom ledu pobijedio Dallas Starse 5-3 uz dva pogotka Briana Gionte u njegovoj 500. utakmici NHL-karijere. Mike Modano u istom je dvoboju zabio svoj 550. NHL-pogodak.

U derbiju večeri Boston Bruinsi pobijedili su na gostovanju San Jose 2-1. Odlučujući je gol pri raspucavanju kaznenih udaraca zabio najviši igrač na ledu, 206 centimetara visoki slovački bek Zdeno Chara. Domaći su bili bolja momčad. Bostonov je golman Tim Thomas tijekom igre obranio 41 udarac.

U regionalnom derbiju Los Angeles je u svom Staples Centeru pobijedio Anaheim 4-0. Slovenac Anže Kopitar asistirao je za četvrti gol domaćih.

NHL liga, četvrtak:

NY Islanders – Ottawa 0-2

Edmonton – Pittsburgh 2-3

Toronto – Philadelphia 4-0

Montreal – Dallas 5-3

Chicago – Columbus 3-0

San Jose – Boston 1-2, penali

Phoenix – New Jersey 4-3

Los Angeles – Anaheim 4-0

Atlanta – Buffalo 1-2, produžetak

Detroit – Carolina 3-1

St. Louis – Minnesota 1-0

Florida – Tampa Bay 3-2.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije