Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP HOKEJa NA LEDU

Rusija bolja od Njemačke, Švicarska od Češke

Hokej
AFP
16.05.2010.
u 00:15

Golom Aleksandra Ovečkina deset minuta prije kraja utakmice dvostruki uzastopni svjetski prvaci Rusi slavili su nad domaćinom Njemačkom u dvoboju 1. kolu drugog kruga natjecanja na Svjetskom hokejaškom prvenstvu.

Riječ je o dvoboju E skupine igranom u Kölnu u kojem su Rusi imali prednost 2-0 nakon 26 minuta golovima Ilja Kovaljčuka i Nikolaja Kulemina. Domaćine je na oduševljenje publike na gol zaostatla vratio Christian Ehrhoff golom sekundu prije kraja druge trećine, ali je zatim Ovečkin ponovo vratio prednost Rusa na dva razlike.

Konačan rezultat postavio je Alexander Basta šest minuta prije kraja, a pobjedu Rusi mogu uvelike zahvaliti sjajnom vrataru Semjonu Varlamovu koji je zaustavio 32 udarca.

Rusija je tako zadržala stopostotan učinak na SP-u u Njemačkoj i nalazi se na čelu skupine E u drugom krugu natjecanja s devet bodova. Njemačka je ostala na tri boda i drži četvrto mjesto na ljestvici.

U skupini F Švicarska je nastavila sa sjajnim igrama na ovom natjecanju i pobijedila Češku 3-2 u SAP Areni u Mannheimu. Andreas Ambühl zabio je dva gola za Švicarce, a Martin Plüss dodao je jedan u sjajnom izdanju njihove reprezentacije i pobjedi kojom su skočili na vrh ljestvice s devet bodova, tri više od Kanade i Švedske.

Sjajan je na vratima Švicaraca bio i Martin Gerber s 30 obranjenih udaraca.

Golove za Čehe, koji drže peto mjesto s tri boda, postigli su Jan Marek i Miroslav Blatak.

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, 1. kolo druge faze natjecanja:

Skupina E:

Rusija – Njemačka 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Redoslijed: 1. Rusija 9, 2. Danska 6, 3. Finska 6, 4. Njemačka 3, 5. Slovačka 3, 6. Bjelorusija 0

Skupina F:

Švicarska – Češka 3-2 (2-0, 1-2, 0-0)

Redoslijed: 1. Švicarska 9, 2. Kanada 6, 3. Švedska 6, 4. Norveška 3, 5. Češka 3, 6. Latvija 0

Skupina G (borba za ostanak):

SAD – Kazahstan 10-0 (4-0, 5-0, 1-0)

Italija – Francuska 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Redoslijed: 1. SAD 3, 2. Francuska 3, 3. Italija 0, 4. Kazahstan 0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije