Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Red Bull u paklu Ledene (19.15, HTV 2)

Ranjeni medvjedi sada su najopasniji, bikovi dršću

'11.03.2010., Zagreb - Druga utakmica polufinala EBEL lige, KHL Medvescak - EC Red Bull Salzburg.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
15.03.2010.
u 21:31

Nakon što su u prve dvije utakmice bili nadigrani, medvjedi su podrezali krila Red Bullu, pa sada niti riječi . Prpića o naslovu ne zvuče nestvarno.

Sjaj u očima Medveščakovih igrača nakon nedjeljne pobjede u Salzburgu sve je govorio. Igrači zagrebačke momčadi ponašali su se jednako samouvjereno kao i nakon prve pobjede protiv Graza u četvrtfinalu, svjesni da mogu ravnopravno igrati i protiv najskuplje momčadi lige.

Nakon što su u prve dvije utakmice bili potpuno nadigrani, konačno su podrezali krila Red Bullu, pa sada niti riječi Joela Prpića da Medveščak može do naslova ne zvuče nestvarno. Izreka da je ranjeni medvjed najopasniji doslovno se pokazala točnom, jer medvjedi su opasno krvarili, i sve je manje bilo onih koji su vjerovali u preokret kao protiv Graza.

U psihološkoj prednosti

– Trebala nam je samo jedna pobjeda, sada znamo da možemo igrati i s njima, da nisu nepobjedivi. Sutra će opet biti ludilo u Ledenoj i to moramo iskoristiti te izjednačiti na 2:2. A onda ćemo mi biti u velikoj psihološkoj prednosti – najavio je napadač Medveščaka John Hećimović.

Trener Medveščaka Ted Sator objasnio je zašto je njegova momčad tako živnula.

– Povratak suspendiranog Martina bio nam je veliki dobitak. Konačno smo bili kompletni, pa sam mogao izmijeniti postave, a Lovrenčića opet vratiti u napad – objasnio je Sator.

Američki trener u toj je rotaciji Aarona Foxa postavio tek u četvrtu navalu. No, iskusnog Kanađanina to nije niti najmanje povrijedilo.

– Sve za momčad – rekao je Fox te tako potvrdio da svi u svlačionici dišu kao jedan.

S druge strane, u sastavu Red Bulla nakon poraza više nije sve idealno, odnosno uvukao se strah od medvjeda. Potvrđuju to i riječi jednog od najskupljih igrača Kelseya Wilsona.

Još 300 ulaznica u prodaji

– Malo smo i mi u šoku, jer u prve dvije utakmice primili smo jedan gol, a u ovoj posljednjoj čak četiri. Bit će nam jako teško u Zagrebu, jer će Medveščak biti željan pobjede u ludom ozračju u svojoj dvorani. Moramo biti jako oprezni, jer pokazali su medvjedi da znaju preokrenuti 0:2 u seriji – rekao je Kelsey Wilson, koji će zbog ozljede propustiti dvije-tri utakmice.

I zato bi Medveščak novom pobjedom bio u velikoj psihološkoj prednosti i puno bliži ulasku u finale.

Ledena će  opet gorjeti!

A svi oni koji nemaju ulaznice mogu ih nabaviti (300 ih je u prodaji) na blagajnama Doma sportova koje će biti otvorene sat i pol prije utakmice. Rekord Ledene opet će biti ugrožen. Nadamo se samo da neće ponovo zbog velike gužve neki navijači i s ulaznicama ostati izvan dvorane.

Ključne riječi

Komentara 1

UX
Urgh_X
00:48 16.03.2010.

Fox je Amerikanac... Zig zag i do pobjede sutra!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije