Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erste Plava liga

Volim sport jer me smiruje kad sam, primjerice, u stresnim situacijama u vezi sa školom

Foto: EPL/Pro Sport
1/9
26.04.2024.
u 14:21

U Osijeku su održane kvalifikacije Erste Plave lige 2024 na kojima je nastupilo više od 600 učenica i učenika 1. do 6. razreda škola iz cijele županije.

U Osijeku su održane kvalifikacije Erste Plave lige 2024 na kojima je nastupilo više od 600 učenica i učenika 1. do 6. razreda škola iz cijele županije.

Natjecanje s otvorili glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, predsjednica AK Slavonija-Žito Zvjezdana Tuma Pavlov i predsjednik Zajednice osječkog sporta Alen Nađsombat.

Po dvoje prvoplasiranih u svakoj disciplini i kategoriji izborilo je nastup na finalu u Zagrebu, koje se održava u sklopu Boris Hanžeković memorijala.

 

Iako je, naročito u mlađim dobnim uzrastima, mnogima nastup na Erste Plavoj ligi u Osijeku bio prvi susret sa sportom, neki od učenika na ovom natjecanju sudjeluju već godinama.

Jedna od njih je i Mia Rajić, učenica 6. razred OŠ Vladimir Nazor iz Đakova, pobjednica u trčanju na 60 metara.

 - Jako volim atletiku, a naročito trčanje. Omiljene sportašice su mi Sandra Perković i Blanka Vlašić. Vidjela sam ih uživo na finalu Erste Plave lige u Zagrebu i to mi je ostalo u najljepšem sjećanju.

Inače, voljela bih osim atletike probati još i rukomet, odbojku i tenis -  kaže Mia.

U atletici su se na Erste Plavoj ligi okušali i nekima kojima ona nije prvi sportski izbor, poput Filipa Kalinkova, učenika 6. razreda OŠ August Šenoa.

 - Ja treniram nogomet i borilački sport krav magu, a ovdje sam se natjecao u skoku u dalj i trčanju na 60 metara.

Mislim da je atletika jako zabavna i da bi se svi trebali okušati u tom sportu. Meni je upravo Usain Bolt, uz Mikea Tysona, najdraži svjetski sportaš“, rekao je Filip.

Vrlo je svestrana i Lana Barišić, učenica 6. razreda OŠ Miroslav Krleža koja ima puno sportskih želja.

 - Treniram atletiku, ali jako volim i odbojku. Omiljene sportašice su mi Blanka Vlašić i Sandra Perković i nadam se da ću ih upoznati na finalu u Zagrebu.

Volim sport jer me smiruje kad sam, primjerice, u stresnim situacijama u vezi sa školom. Trčanje me baš uvijek smiruje.

Voljela bih se okušati i u skoku u dalj jer vjerujem da bih mogla skakati preko pet metara te u skoku u vis jer bih već sad uz dobru tehniku mogla preko 150 cm. Voljela bih i bacati koplje -  pojašnjava Lana.

Osijek je grad sporta, a od sada će pristup najmlađih sportu biti još jednostavniji. Sva djeca iz Osijeka i okolice koja žele trenirati atletiku mogu preko platforme MVPiz.com ostvariti besplatan probni period u trajanju od mjesec dana u AK Slavonija-Žito Osijek.

Erste Plava liga 2024 nastavlja se 4. svibnja kvalifikacijama u Makarskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije