Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika pobjeda u gostima

Medvjedi dosanjali čudo, bikovima su sada pune gaće

Medveščak Graz
Antonio Bronić/Pixsell
14.03.2010.
u 20:16

Hokejaši Medveščaka sjajnom su igrom slavili kod Salzburga 4:1 (2:0, 2:1, 0:0) u trećoj utakmici polufinala EBEL lige i smanjili vodstvo Red Bulla u seriji na 2:1!

Potpuni muk salzburgovih navijača na kraju utakmice sve je govorio. A na semaforu je pisalo Red Bull - Medveščak 1:4. U možda i svojoj najboljoj utakmici ove sezone, medvjedi su deklasirali domaćina te smanjili zaostatak u polufinalnoj seriji na 2:1.

Medveščak je u 32. minuti vodio čak 4:0 (Jakopič, Hećimović, Fox, Ouellette), a dio navijača Red Bulla već je tada napustio EisArenu. Očito nisu mogli prihvatiti da su na domaćem ledu deklasirani od momčadi iz Hrvatske. Do kraja je Salzburg golom Latuse tek smanjio na 1:4. Jedan od junaka Medveščaka ponovno je bio Robert Kristan, sa više od 30 uspješnih obrana.

- Dečki u obrani su igrali fenomenalno, pa je meni bilo lako - skromno je rekao Lix te najavio:

- Samopouzdanje nam je opet na vrhuncu, a Red Bull će sada s velikim strahom doći na četvrtu utakmicu u Zagreb.

Kristanov sumještanin iz Jesenica Rok Jakopič otvorio je jučerašnju seriju pogodaka Medveščaka.

- U pravo sam vrijeme zabio svoj treći pogodak sezone. Kljućni trenutak je bio kada smo prvi zabili gol, tada smo znali da ćemo pobijediti - rekao je mladi Jakopič.

A nakon osam utakmica bez pogotka, jučer je zabio I Aaron Fox.

- Nije mi smetalo što me je trener postavio tek u četvrtu navalu. Spreman sam na bilo koji način pomoći momčadi. Nakon odrađenih šest utakmica suspenzije, jučer se vratio i Conrad Martin.

- Njegov povratak puno nam je značio, po prvi put u doigravanju bili smo kompletni, te uspjeli složili najbolju momčad - rekao je trener Ted Sator. Atmosferu u svlačionici prije utakmice opisao je John Hećimović:

- Obećali smo jedni drugima da ćemo dati zadnji atom snage, pa ako tako izgubimo nema veze. No ispalo je jako dobro. Osmjeh od uha do uha imao je i predsjednik Damir Gojanović.

- U pravom trenutku odigrali smo najbolju utakmicu sezone. Nisam se uopće nervirao, toliko smo izgledali sigurno od prve do posljednje minute. Ako dobijemo u Zagrebu onda će im biti pune gaće - najavio je Gojanović.

Sljedeća utakmica igra se već sutra (19.15 sati, HTV2). Ledena će definitivno opet gorjeti!

EBEL liga, polufinale doigravanja:

Red Bull Salzburg – Medveščak 1:4 (0:2, 1:2, 0:0), 2:1 u seriji

Vienna Capitals – Linz 5:4 (2:2, 1:2, 2:0), 3:0 u seriji

 

Komentara 10

VO
virko_om
11:05 15.03.2010.

čestitam momci , čestitam hokejaški zanesenjaci koji igrate i vodite pod tim znako, znakom medvjeda, lijepo je bilo gledati i navijati za pobjednike , pobjednici svaka čast iako to bude samo jedna pobjeda, nadam se reprizi iz prddhodnog ciklusa...

DA
damirtankovic
20:43 14.03.2010.

Svaka čast Medvedi !!! Idemo dalje, u finale !!!

OB
-obrisani-
21:02 14.03.2010.

BRAVO MEDVJEDI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije