Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ SAMO 3 DANA

Barbara Kolar i Duško Ćurlić voditelji su Ruže: Svaka nam je dodjela ostala u jako lijepom sjećanju

Zagreb: Duško ?urli? i Barbara Kolar tijekom  priprema za Ve?ernjakovu ružu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/21
19.03.2024.
u 07:00

Voditelji ove glamurozne dodjele ove godine bit će Duško Ćurlić i Barbara Kolar, s kojima smo porazgovarali o pripremama za Ružu i o tome kako im je bilo voditi ovaj spektakl u proteklih 30 godina – jer i Duško i Barbara u toj su se ulozi našli već nekoliko puta.

Samo nekoliko dana dijeli nas od glamurozne dodjele Večernjakove ruže u zagrebačkom HNK. Nestrpljenju nominiranih polako se bliži kraj jer 22. ožujka u izravnom prijenosu na Prvom programu HRT-a saznat ćemo kojih ste sedam veličanstvenih nagradili Večernjakovom ružom, najvažnijom medijskom nagradom koja ove godine slavi svoj 30. rođendan. Voditelji ove glamurozne dodjele ove godine bit će Duško Ćurlić i Barbara Kolar, s kojima smo porazgovarali o pripremama za Ružu i o tome kako im je bilo voditi ovaj spektakl u proteklih 30 godina – jer i Duško i Barbara u toj su se ulozi našli već nekoliko puta.

Samo nekoliko dana dijeli nas od dodjele nagrade Večernjakova ruža koju vodite. Kako se pripremate za taj zadatak?

Barbara: Pijem pojačane doze ginka da upamtim tekst, penjem se na Sljeme ne bih li s lakoćom svladala stepenice do najavnih pozicija na balkonu HNK… Znate već, sve standardne procedure svakog ozbiljnijeg voditelja.

Duško: Budući da radim s velikim profesionalcima ispred i iza kamere, pripreme idu svojim tempom koji smo prihvatili kao normalan. Nekome sa strane može izgledati kaotično, ali svatko svoj dio posla priprema s najvećom koncentracijom i željom da finalni proizvod ispadne baš onakav kakav 30. Ruža zaslužuje. Čast je ponovno biti domaćin i izaći na pozornicu HNK.

Sjećate li se prve emisije koju ste vodili zajedno? Jeste li odmah znali da ćete zajedno dobro funkcionirati na pozornici?

Barbara: Ako se ne varam, prvi smo put zajedno pred kamere stali u “Plesu sa zvijezdama”. Bilo je prilično izvjesno da ćemo uspješno surađivati jer smo imali prijašnja netelevizijska voditeljska iskustva koja su se pokazala odličnima. No vjerojatno nitko nije mogao pretpostaviti da ćemo upravo u kompletu s godinama postati prepoznatljivi kao brend.

Duško: S Barbarom je uvijek gušt i veselje. Oboje smo vrlo senzibilizirani prema kolegijalnom pristupu poslu te oboje volimo i poštujemo svoj posao i publiku, odnosno gledatelje kojima ulazimo u domove. Zajedno smo radili osam sezona “Plesa sa zvijezdama”, ide 14. sezona “Zvijezde pjevaju”, dvije sezone “Zborova”, razne druge prigode i dodjele. Kliknuli smo davno i ponosan sam što ovo naše “suvoditeljstvo” traje.

Imate li neki recept ili trik za kojim ste spremni potegnuti ako se tijekom dodjele dogodi neka nepredviđena situacija?

Barbara: Možda da zapjevamo “Ruže su crvene, tajne su skrivene”? Tekst je primjeren, a sljedeći tjedan počinje i nova sezona showa “Zvijezde pjevaju” pa može poslužiti kao zgodna najava…

Duško: Poanta je vjerovanja u ekipu s kojom radiš. Tada je i svaku nepredvidivu situaciju moguće premostiti. A stvari se događaju, pa nismo roboti. Obožavam prijenose “uživo” jer onda nađeš u sebi još neku dodatnu koncentraciju za koju nisi ni znao da je imaš.

Tko su vaši favoriti na ovogodišnjoj Ruži?

Barbara: Iako je do ovog trenutka glasanje davno završilo, bilo bi doista krajnje neprofesionalno da navedem bilo koje ime ili projekt. No, iskreno, kao i uvijek u životu – navijam za prijatelje.

Duško: Ne mislite valjda da ih smijem javno reći (smijeh). Naravno da ih imam i naravno da većinu njih poznajem i s njima sam na neki način surađivao. Kako god vam možda čudno zvučalo, velika je stvar biti i nominiran. Osobno sam bio nekoliko puta, za emisije kao dio ekipe i dobivao, ali mislim da je to jedna lijepa i potrebna potvrda u našem poslu. Onako, jedan dobar vjetar u leđa.

Jesu li tulumi nakon dodjela bili za pamćenje i sjećate li se nekoga?

Barbara: Priča se da jesu, ali te vam glasine ne mogu potvrditi budući da se ne sjećam nijednog! One otprije 20-ak godina pojeo je zaborav, a u novije vrijeme opravdavam titulu dežurnog partibrejkera pa čim skinem scensku garderobu, sjedam u kočiju i nestajem prije što nego se ona u bundevu pretvori. I moja transformacija brzo biva na tragu popularne bajke, hvala na pitanju.

Duško: Sve dok se sjećam tuluma, znači da su bili pristojni (smijeh). Znate, nakon prijenosa obično sam “prazan” i treba mi mir i mali krug ljudi. Teško je to objasniti, ali je tako. Tek kad se stvari poslože, mogu dalje tulumariti. A tulumi nakon dodjela uvijek su onaj dobar ispušni ventil. Veselim se i ovogodišnjem, naravno.

VEZANI ČLANCI:

Ovo nije prvi put da vodite Večernjakovu ružu, imate li neku zabavnu anegdotu s neke dodjele?

Barbara: Dvaput sam Večernjakovu ružu vodila s Danielom Trbović, koju profesionalno cijenim, a privatno volim pa su mi te dodjele u cijelosti ostale u lijepom sjećanju. Volim kad se možemo nasmijati nespretnostima i iz svake situacije izvući ono najbolje, bilo da su gledatelji toga svjesni ili smo previd ili pogrešku uspjeli od njih sakriti.

Duško: Mnoge sam Ruže vodio, mislim čak i najviše puta, ali to je nebitno. Bitno je da je dobar osjećaj biti na sceni, a anegdota uvijek ima. Neke sazna javnost, a neke baš i ne (smijeh). Znate, program “uživo” uvijek nosi izazove i ljudi, kakvi god profesionalci bili, uvijek različito reagiraju u različitim situacijama. Sjećam se Ruže koju smo Doris Pinčić i ja vodili doslovno “online” zbog mjera koje su tada bile na snazi. Ne ponovilo se. Godinu poslije, kad ponovno vidiš kolegice i kolege u publici, suzdržavaš se da emotivno ne pukneš. Svega bih vam mogao ispričati o ovim dodjelama.

Uskoro počinje i show “Zvijezde pjevaju”. Hoćemo li vas opet gledati u voditeljskoj ulozi?

Barbara: Pa priča se… Bez brige, i pjevat će se, haha, no to ćemo ipak prepustiti drugima. Natjecatelji su već u niskom startu, a ja se kao i uvijek neopisivo radujem subotnjim “izlascima” na Prisavlje.

Duško: Četrnaesta sezona je pred nama. Novi parovi, novi izazovi, nova veselja i nadamo se puno dobrih vibracija koje nam svima itekako trebaju. Barbara i ja ponovno se veselimo ovom izazovu i suradnji. 

VIDEO Goran Višnjić zahvalio se za Večernjakovu ružu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije