Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

'Draga nam je Istra' proglašena radijskom emisijom godine: 'Ruža će imati posebno mjesto u našem studiju'

Zagreb: Dobitnici medijske nagrade "Večernjakova ruža" u Hrvatskom narodnom kazalištu
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/10
23.03.2024.
u 13:30

Ekipa radijske emisije 'Draga nam je Istra' na Radio Istri osvojila je Večernjakovu ružu u kategoriji Radijska emisija godine. Prvu Ružu na svečanoj ceremoniji u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dodijelile su poznate televizijske voditeljice Mojmira Pastorčić i Marija Miholjek. Večernjakova ruža ponovno odlazi na Radio Istru nakon dvije godine.

Ekipa radijske emisije 'Draga nam je Istra' osvojila je Večernjakovu ružu u kategoriji Radijska emisija godine. Prvu Ružu na svečanoj ceremoniji u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu dodijelile su poznate TV voditeljice Mojmira Pastorčić i Marija Miholjek. Nagrada ponovno nakon dvije godine odlazi na Radio Istru.

– Hvala svim vrijednim Istrijankama i Istrijanima koji čuvaju našu narodnu baštinu. Neki to čine na tradicionalan način, a neki, kao Baby Lasagna, na suvremen način. Velika hvala svim kolegicama i kolegama koje su, u ove 33 godine, radile na emisiji. Jednoj od njih, Elijani, našoj hrabroj lavici, posvećujemo ovu Ružu – rekla je glavna urednica Melita Gržić Pincin prilikom preuzimanja nagrade.

VEZANI ČLANCI:

 – Jako smo sretni, jako smo uzbuđeni. Velika je stvar dobiti Večernjakovu ružu, a kada je riječ o tridesetoj, jubilarnoj, onda to ima sigurno još veću težinu – izjavila je glavna urednica Melita Gržić Pincin nakon same ceremonije.

Gržić Pincin je predstavila i samu nagrađenu emisiju: - Emisija zapravo njeguje istarsku narodnu baštinu. Mi za potrebe emisije snimamo sve susrete naših narodnih svirača, pjevača i plesača u Istri. Dakle, sve smotre narodne glazbe tonski bilježimo i radimo svoju arhivu pa tako imamo već više od tisuću sati materijala. Isto tako, predstavljamo i čuvamo naše ljude i običaje, da se ne zaborave i da se prenosi to na neke mlađe generacije.

GALERIJA: Veliki rođendan Večernjakove ruže slavi se i u legendarnom Saloonu!

Zagreb: Dobitnici medijske nagrade "Večernjakova ruža" u Hrvatskom narodnom kazalištu
1/51

Glavna urednica emisije 'Draga nam je Istra' Melita Gržić Pincin zahvalila se od srca svima koji su se potrudili i odvojili vrijeme da bi glasali za ovu emisiju. – Ruža će imati posebno mjesto u našem studiju, a pridružit će nam se kolege na slavlju pa vjerujem da će biti veselo – dodala je glavna urednica za kraj. 

VIDEO: Večernjakovu ružu u kategoriji Radijska emisija godine osvaja Draga nam je Istra, Radio Istra!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije