Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radijska osoba godine

Mislav Togonal: Dobio sam mnoge nagrade u karijeri, ali Ruža mi je posebno draga

mislav togonal
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/5
22.03.2015.
u 15:00

Ovo je apsolutno na neki način stimulacija da u budućnosti moramo ići korak dalje, kaže Togonal.

Svakog petka, na Prvom programu Hrvatskog radija emisija Poligraf donosi pregled aktualnih političkih zbivanja. I tako već gotovo dva desetljeća.

A da su doista aktualni i za publiku, potvrđuje i nagrada Mislavu Togonalu, voditelju i uredniku te emisije, koji je na Večernjakovoj ruži slavio u kategoriji Radijska osoba godine.

Što vam znači ova nagrada?

Dobio sam mnoge nagrade u karijeri, ali Ruža je ipak nešto drugačija i posebno je draga jer je nagrada čitatelja, i to čitatelja Večernjaka. To je posebno priznanje za mene i moje kolege s kojima radim Poligraf, emisiju koja već dugo traje, štoviše punoljetna je. Mnogi su je vodili, od Ace Stankovića preko Petra Štefanića, a danas evo Milena Jukić Ugrin i ja. Svi koji nešto znače u hrvatskoj političkoj sceni, a i mimo tog područja, prodefilirali su kroz emisiju i nadamo se da će tako biti i dalje.

Ruža je potvrda da dobro radite posao. Mislite da tako treba i ostati ili je ovo poticaj da budete još bolji?

– Ovo je apsolutno na neki način stimulacija da u budućnosti moramo ići korak dalje. Moramo raspravljati o bitnim temama, mnoge afere počele su u emisiji Poligraf, tako treba ostati i u idućem periodu.

Gledamo vas i kao televizijsko lice, ali nagrada je ipak za radijsku osobu. Koji je medij vama draži?

Radio je radio. To je moj medij bez obzira na to što je televizija moćnija od radija.

Gdje ćete čuvati svoju Ružu?

– Doma u vitrini.

>>Spektakl u HNK: Evo tko su dobitnici prestižne Večernjakove ruže!

>>Togonal bespoštedno secirao Milanovića, a štedio Linića

Komentara 2

BI
billynik
22:44 22.03.2015.

Ovo zadnje pitanje je pravo, možda autor dobije nagradu za to.

MA
marelica
12:49 23.03.2015.

Mislav je zaista zaslužio nagradu. Jedan od rijetkih novinara HTV-a koji zaslužuje sve pohvale. Odmjeren i nenametljiv, ne prekida sugovornika (što je prava rijetkost), a i dobro izgleda. Sve čestitke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije