Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glumačko ostvarenje godine

Areta Ćurković: Nagrada je lijepa stvar, a ova mi je velik pokretač i motivacija

areta ćurković
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/6
22.03.2015.
u 18:00

Žestoka je bila konkurencija za glumačko ostvarenje godine, ali s titulom najbolje za 2014. godinu i Večernjakovom ružom u rukama kući je otišla Areta Ćurković.

Žestoka je bila konkurencija za glumačko ostvarenje godine, ali s titulom najbolje za 2014. godinu i Večernjakovom ružom u rukama kući je otišla Areta Ćurković, koja je gledatelje osvojila ulogom zavodnice Keke u filmu „Majstori“ Dalibora Matanića. Simpatična Đakovčanka iza sebe ima bezbroj predstava, ali izlazak na pozornicu HNK za nju je bio posebno stresan.

Pri preuzimanju nagrade priznali ste da imate tremu stati pred publiku. S obzirom na to da ste naviknuti na publiku, odakle trema za Večernjakovu ružu?

– Ja sam glumica, to je ono što radim, a izlazak na pozornicu u nešto drugačijim okolnostima kao što je primanje nagrade ipak mi nije prirodno stanje. Razmišljala sam kome sve trebam zahvaliti, nisam htjela nikoga zaboraviti. A auditorij pred koji sam morala stati, ipak je bio prevelik, tako da je trema normalna.

Što vam znači Večernjakova ruža?

– Znači mi puno jer je to nagrada publike zbog koje mi i jesmo tu. Dva sam desetljeća u ovom poslu, ponajviše u kazalištu, a poslije i u filmu i serijama i naravno da mi znači kad vidim da ima smisla to čime se bavim, kad vidim da se obični, nepoznati ljudi na ulici razvesele kad me vide.

Gledate li na Ružu kao na poticaj za daljnje projekte?

– Naravno, nagrade su lijepa stvar, ovo je veliki pokretač, motivacija, ali isto tako na nagrade gledam kao na nešto što se dogodilo danas, a sutra treba krenuti opet ispočetka, u nove pobjede, nove projekte.

S vama su na dodjelu došli suprug i sin. Što su vam rekli netom ste proglašeni za pobjednicu u kategoriji glumačkog ostvarenja?

– Suprug me zadirkivao jer je znao da će mi biti neugodno popeti se na pozornicu, ali moji dečki su jako sretni i ponosni na mene.

Jeste li već isplanirali gdje će se Ruža utaboriti u vašem domu?

-Već joj je osigurano mjesto na regalčiću.

>>'Hvala svima koji su cijenili sve te moje kilometre po Hrvatskoj'

>>Spektakl u HNK: Evo tko su dobitnici prestižne Večernjakove ruže!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije