Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemojte ignorirati

Ovo su stvari na koje trebate paziti u dvadesetima

mladi na plaži
Foto: Thinkstock
07.02.2014.
u 22:00

Statistike pokazuju kako se broj slučajeva spolno prenosivih oboljenja među mlađima od 25 godina povećava svake godine.

Zaštitite se od sunca

Ovo je vjerojatno tisućiti put da vas na to upozoravamo, ali dvadesetogodišnjaci najčešće ignoriraju ova upozorenja. Oštećenja kože koja nastanu u ovom desetljeću života najčešći su uzrok melanoma – najopasnijeg oblika raka kože. Zapravo, statistike pokazuju kako više od 60% mladih ljudi izgori na suncu barem jednom godišnje. Ne izlazite iz kuće bez kreme sa zaštitnim faktorom.

Kada izostanu simptomi bolesti

Statistike pokazuju kako se broj slučajeva spolno prenosivih oboljenja među mlađima od 25 godina povećava svake godine. Čak i ako ste u monogamnoj vezi, trebali biste posjetiti ginekologa barem jednom godišnje. Budući da u slučaju određenih bolesti simptomi izostaju, liječnički pregled – samim time i rano otkrivanje i pravovremeno liječenje – iznimno je važan.

Ukoliko nemate stalnog partnera, obavezno se zaštitite kondomom.

Ograničite konzumiranje alkohola

Kada biste morali napraviti tjedni "alkoholni obračun", koliko bi on iznosio? Istraživanja pokazuju kako jedno piće može zaštititi srce, međutim, ono i povećava opasnost od raka dojke za 10%. Tri koktela nekoliko puta tjedno povećavaju rizik za 30%. Obzirom da alkohol povećava proizvodnju estrogena u organizmu, tijekom vremena, povišena razina tog hormona može aktivirati kancerogene tumore u dojci.

>>Evo što možete u četrdesetoj, a niste mogli u dvadesetoj

>>Zašto je bolje izlaziti na spojeve u 30-ima nego u 20-ima?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije