Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bljak!

Mobitel je pravo 'leglo bakterija'. Čistite ga redovno da ne ugrozite zdravlje

Žena priča na telefon
Foto: Thinkstock
07.10.2014.
u 11:40

I dok smo se navikli na to da ga uvijek imamo pri ruci, istodobno je mobitel jedna od prijetnji našem zdravlju

Mobilni telefon jedna je od "stvarčica" koju svi nosimo svuda sa sobom.

I dok smo se navikli na to da ga uvijek imamo pri ruci, istodobno je mobitel jedna od prijetnji našem zdravlju. Nedavno je istraživanje otkrilo da su naši mobilni telefoni najprljavije stvari koje posjedujemo, a na njima su i fekalne bakterije.

Zvuči grozno? Ipak ne sumnjamo da će se mobiteli i dalje nalaziti stalno uz vas kao i do sada, ali zato donosimo savjete kako ih održavati čistima da te brojne bakterije ne bi zaista zaprijetile vašem zdravlju.

– Nemojte koristiti sredstva za čišćenje prozora, otapala, amonijak ili abrazivna sredstva za čišćenje telefona. Destilirana voda i malo alkohola bit će sasvim dovoljni.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

– Alkoholom natopite čistu pamučnu krpicu i očistite plastične dijelove mobitela, ali pazite da alkohol ne dospije na metalne dijelove.

– Suhom krpom od mikrovlakana prebrišite dijelove ispod poklopca i oko baterije.

– Za zaslon koristite suhe mekane krpice bez dlačica, najbolje one koje inače koristite za čišćenje stakala vaših naočala, a možete upotrijebiti i krpicu navlaženu s malo destilirane vode.

>>Nisu sve bakterije štetne. One dobre podmazuju zdravlje čovjeka

>>Ne perete znojnu odjeću odmah nakon vježbanja ? Evo zašto biste trebali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije