Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU

Tajna sjajnih rezultata medvjeda: Protivnike analizira 23-godišnjak!

KHL Medvescak - Sibir Novosibirsk
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
01.09.2015.
u 16:30

Dylana Bestona trener Dwyer doveo ga je iz bivšeg kluba Charlottea. Do detalja analizira suparnike, a onda to prezentira treneru i igračima

Hokejaši Medveščaka četvrta su najbolja među 28 momčadi KHL lige. Zvuči nestvarno, ali takva je tablica KHL-a nakon tri odigrana kola. Medvjedi su osvojili sedam od mogućih devet bodova (pobjede protiv Admirala i Sibira te bod protiv Amura), a ispred njih samo su Jokerit, Dinamo Moskva i Dinamo Riga.

Tjedno gleda 8-10 utakmica

U leđa zagrebačkoj momčadi pak gledaju velikani CSKA, SKA, Metalurg Magnitogorsk.

Najbolji je to start Medveščaka u povijesti KHL-a. Naime, u prvoj sezoni nakon trećeg kola imali su tri boda, a prošle u istom razdoblju nijedan. Čelnici Medveščaka očito su sjajno pogodili s odabirom novog trenera. Naime, Gordie Dwyer zajedno s pripremnim utakmicama još ne zna za poraz (osam pobjeda i remi).

Iako je bilo skeptika kad je Medveščak za glavnog trenera postavio 37-godišnjeg Kanađanina bez iskustva u seniorskom hokeju, Dwyer ih je već demantirao. No, skeptika nije trebalo ni biti jer svojedobno je Dwyer među tisuću trenera odabran za izbornika kanadske reprezentacije do 18 godina. A Kanađani rijetko griješe u procjeni trenerskog talenta... Dwyer je u Medveščak donio i jednu novost, zbog njega zagrebački klub prvi put u povijesti ima videotrenera. Naime, Dwyer je iz svog bivšeg kluba Charlotte Islandersa doveo Dylana Bestona, 23-godišnjeg Kanađanina koji je zadužen za videoanalizu suparničkih momčadi. Bestonov posao je pogledati nekoliko utakmica svakog protivnika, a onda najvažnije stvari prezentirati treneru. Beston zna tko je najopasniji igrač protivnika, tko u koju stranu gola najčešće puca...

- Analiziram utakmice suparnika, ali i naše. Uživo vodim bilješke, a onda se između trećina spustim u svlačionicu i zapažanja kažem treneru. Tjedno pogledam 8-10 utakmica – kaže Beston, koji je nedavno završio i poznatu školu za videotrenere u Finskoj.

Psiholog i trenerica joge

Tako je Medveščak dobio svog prvog videotrenera (što je uobičajeno u NHL-u), nakon što je posljednjih godina imao psihologa Joea Sheridana (za vrijeme trenera Raymonda) te instruktoricu fitnessa i joge Asju Petersen.

>> Medveščak planira povratak u pulsku Arenu!

Komentara 1

TF
tony.franzz
22:47 01.09.2015.

Let's go Bears!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije