Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILI NA KRAJU

Hrvatskoj protiv Nizozemske posljednjih devet minuta bilo kobno

Hrvatska hokej reprezentacija
Igor Kralj/PIXSELL
26.03.2015.
u 09:00

Završilo je 2:4, a svi su pogoci pali na samom kraju utakmice

Nakon slobodnog dana na Svjetskom prvenstvu U18 Divizije II Grupe A u estonskom Tallinnu reprezentativci su se vratili na led. Treći suparnik hrvatske U18 reprezentacije bila je Nizozemska koja je već imala jednu pobjedu u dvorani Tondirabi, u produžetku, protiv Estonije.

No, u početku se činilo kako će u ovom susretu tri boda pripasti hrvatskim reprezentativcima, prva tri boda na ovogodišnjem SP-u. Ipak, ishod je bio sasvim drukčiji. Hrvatska je na kraju upisala poraz 2:4 (1:0, 0:0, 1:4), a igračem utakmice u redovima hrvatske selekcije izabran je ponovo kapetan Renato Platužić.

- Da, bili smo blizu pobjede, ali kao što sam već rekao nama nedostaje iskustvo koje je iznimno bitno u ovako ključnim trenucima utakmice. Imamo pomlađenu reprezentaciju koja tek treba stati na svoje noge tako da ne možemo kriviti igrače zbog niti jednog poraza. Dečki se trude i žele ostvariti što bolji rezultat, odnosno ostanak u Grupi A. Sada kako stvari stoje, ukoliko Estonija ne dobije Koreju i Nizozemsku, imamo još šanse da to ostvarimo u posljednjoj utakmici upravo protiv Estonije koja nam je glavni konkurent - prokomentirao je izbornik Danijel Kolombo.

Iako možda rezultat u prvi mah to ne otkriva, ali dvoboj Hrvatske i Nizozemske bio je tijesan i zanimljivi, posebice u posljednjih 9 minuta igre. Unatoč tome što su Nizozemci imali daleko bolji omjer udaraca na gol, 48:20, hrvatski su se reprezentativci odlično držali u prvih 50 minuta igre i bili su nadomak pobjede. U 18. minuti je iz situacije s igračem Renato Platužić osigurao 1:0, a u 45. je Marijan Buljanović, također iz powerplaya, zabio za 2:0. No, nakon što je na semaforu istekla 51. minuta uslijedio je preokret. Igračima Nizozemske počele su se otvarati prilike te su do kraja susreta nanizali četiri gola koja su im bila dovoljna za pobjedu.

Hrvatska reprezentacija ima za odigrati još dvije utakmice, u petak (15:30) protiv Velike Britanije i u subotu (19:00) protiv Estonije.

Golovi: 1:0 HRV Platužić (18) PP1, 2:0 HRV Buljanović (45) PP1, 2:1 NIZ Hermann (52), 2:2 NIZ Van Nes (53), 2:3 NIZ Lambregts (59) PP1, 2:4 NIZ Van Nes (60).

Poredak: 1. Koreja 9, 2. Poljska 9, 3. Nizozemska 5, 4. Velika Britanija 3, 5. Estonija 1, 6. Hrvatska 0.

>> Hrvatska protiv Slovenije igra pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo

Komentara 1

LI
liliZG
12:02 27.03.2015.

šteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije