Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hokej na ledu

Medvjedi u Ledenoj izgubili od Sibira

Medveščak
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
28.11.2016.
u 21:54

Medveščak je tako ostao 10. u Zapadnoj konferenciji sa 44 boda, devet manje od Dinama iz Moskve i Jokerita koji drže posljednja dva mjesta koja vode u doigravanje

Hokejaši Medveščaka u svom su 36. ovosezonskom nastupu u KHL-u izgubili u Domu sportova od Sibira iz Novosibirska sa 0:2 (0:1, 0:0, 0:1).

Prvi puta ove sezone u Ledenoj dvorani Dom sportova bilo je toplije nego vani. I ne, nije zbog atmosfere jer tribine su bile poluprazne, a ni mreže se nisu naročito tresle, već je Medveščak u svojoj 36. KHL utakmici sezone dočekao Sibir koji je na uzvrat u Zagreb došao spreman i u Novosibirsk odnio bodove.

Iako su medvjedi u posljednje dvije gostujuće utakmice uzeli dvije pobjede i to s po jednim golom u svakoj, povratkom na domaći led prekinuli su taj niz. U Boljšoj ledenoj palači ovog su vikenda svladali Soči i izgleda još uvijek ostali pod dojmom jer rješenje za momke Andreja Skabelka nisu pronašli.

No, nije bilo lako jer gosti su imali 'krticu' u svojim redovima. Danny Taylor vratio se u Ledenu i vrata gostiju dobro čuvao. Nakon što je sredinom listopada navukao dres Sibira sada je s njima upisao i novu pobjedu. Pročitao je gotovo sve napade svojih bivših suigrača i zbog toga dobio odgovor s tribina na koji nije navikao, ali nije mu smetalo jer medvjedi ga i dalje nisu mogli savladati.

Tako je mrežu načeo Zack Boychuk, zabio za 1:0 i momčadi s tim rezultatom poslao na odmor nakon prve trećine. Drugu smo gledali bez golova, ali barem su se Zagrepčani probudili i s dvije dobre akcije podigli navijače na noge. No i ta dva gotovo zicera nisu realizirali, a 25 sekundi prije kraja Stepan Stannikov, kaznio je propuštene prilike i zabio za končanih 2:0.

- Imali smo prilike, ali nismo ih iskoristili. Oni su imali dobrog vratara, Danny Taylor je branio odlično. Moramo pronaći način kako da još poboljšamo ofenzivni dio. Ovo je teško razdoblje, moramo se koncentrirati, bilo je nekih promjena u momčadi i moramo ponovno pronaći kemiju i raditi na napadu kako će sezona ići dalje – zaključio je trener Gordie Dwyer i dodao kako je cilj i dalje isti.

- Imamo još dosta domaćih utakmica i play off je još uvijek nešto za što treniramo i igramo. Naš je cilj i dalje isti, to se nije promijenilo.

A bila je ovo utakmica u kojoj je prvi puta na led izašao i novi igrač u plavim redovima, Terry Galiardi. S momčadi je odradio jedan trening i odmah okusio utakmice, za njega, nove lige.

-  Malo sam umoran, ovo je nova liga za mene, novi klub i moram se naviknuti. KHL je dobra liga, igrači su jaki. Momčad još ne poznajem, ali igrao sam neko vrijeme s Derekom Smithom i to je to – kaže novi napadač medvjeda. 

A već sljedeću priliku da se dokaže imat će sutra (19 sati) protiv  Metallurga Nk koji nakon poraza od 3:5 s početka rujna dolazi na uzvrat u Ledenu.

Komentara 1

Avatar Point_of_view
Point_of_view
11:33 29.11.2016.

Nastave li ovako dalje, s ovom bezidejnom i uškopljenom igrom, dvorana će biti još praznija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije