Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hokej na ledu

NHL Svjetski kup: Kanada u finale preko Rusije

Kanada - Rusija
Reuters/PIXSELL
25.09.2016.
u 10:36

Finalna serija će se igrati na dvije pobjede, a započet će u Torontu u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu.

Hokejaši Kanade probili su se u finale NHL Svjetskog kupa pobijedivši u polufinalu Rusiju s 5-3, u dvoboju odigranom u Torontu. 

Kanadska reprezentacija u ovom natjecanju nastupa u najjačem mogućem sastavu, baš kao i Rusija, a ovo je momčadi u dresu s javorovim listom na prsima bila već 14. uzastopna pobjeda nad Rusima na najvećim natjecanjima. Posljednji put su Kanađani u dvobojima dvije najtrofejnije hokejske nacije poraženi u natjecanju po skupinama na olimpijskom turniru 2010. u Vancouveru.

Za pobjedu u polufinalu Svjetskog kupa najzaslužnija je kanadska napadačka linija koju čine Sidney Crosby (Pittsburgh), Patrice Bergeron i Brad Marchand (obojica Boston). Crosby je bio strijelac vodećeg pogotka za Kanadu, a potom je s Bergeronom dvaput asistirao za golove Marchanda, kojima je Kanada vodstvo Rusije 2-1 preokrenula u prednost koju domaća reprezentacija više nije ispustila.

Uz spomenutu dvojicu strijelci za Kanadu bili su Corey Perry i John Tavares, dok su pogotke za Rusiju postigli Nikita Kučerov, Jevgenij Kuznjecov i Artemi Panarin.

Kanada će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog okršaja u kojem se u nedjelju sastaju hokejaši Švedske i reprezentacija Europe, sastavljena od igrača iz NHL-a koji nemaju svoju reprezentaciju na Svjetskom kupu. Uz spomenute momčadi na ovom su natjecanju još sudjelovale reprezentacije SAD-a, Finske, Češke i  momčad Sjeverne Amerike.

Finalna serija će se igrati na dvije pobjede, a započet će u Torontu u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu.

NHL Svjetski kup - polufinale:

Kanada - Rusija 5-3

Strijelci: 1-0 Crosby (8), 1-1 Kučerov (29), 1-2 Kuznjecov (37), 2-2 Marchand (38), 3-2 Marchand (42), 4-2 Perry (46), 5-2 Tavares (50), 5-3 Panarin (60) 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije