Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVEŠČAK

Mark French iz svog džepa platio odštetu da ode

mark french (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
14.06.2014.
u 09:00

– Ovakav razvoj događaja nije bio planiran kao ni prilika koja mi se ukazala - kazao je French.

Šokantno je za sve navijače Medveščaka, ali i vodstvo hokejaškog kluba, odjeknula odluka trenera Marka Frencha da napusti medvjeđi brlog. Doslovno kao grom iz vedra neba French je donio odluku, pogotovo kada se zna da odlazi zbog preuzimanja klupe juniorske momčadi Calgary Hitmana.

– Uopće se nismo nadali takvoj odluci. Znali smo da je u kontaktu s Calgarijem, ali nismo mislili da će otići zbog preuzimanja juniorske momčadi. No, French nam je objasnio da preuzimanjem juniorske momčadi vidi svoj put prema preuzimanju NHL momčadi Calgaryja – rekao je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić te dodao:

– Odmah krećemo u potragu za novim trenerom, sreća je da do početka sezone ima još dosta vremena.

Zanimljivo, nakon što je French objavio da odlazi, u vrlo kratkom vremenu sportski direktor Aaron Fox dobio je devet životopisa trenera na email.

– Imamo dobar imidž, to će nam olakšati u potrazi trenera – rekao je Fox, te se osvrnuo na Frenchov odlazak:

– Ne želimo nekoga tko bi bio nezadovoljan, ni igrače ni trenera. Mark je obiteljski tip i razumijem ga jer djeca mu kreću u školu, a ponuda Calgaryja mu je olakšala odluku.

Mark French svoj je odlazak ovako objasnio:

– Ovakav razvoj događaja nije bio planiran kao ni prilika koja mi se ukazala. Stigla je iznenadna ponuda, sjeo sam s obitelji, razgovarali smo i na kraju, iz profesionalnih i privatnih razloga, odlučili prihvatiti ponudu. Budući da je moj cilj postati NHL trenerom, prilika za raditi u organizaciji Calgary Flamesa činila se logičnom – rekao je French.

Zanimljivo, pošto je French već imao potpisan ugovor s Medveščakom za iduću sezonu, za odlazak u Calgary iz svog će džepa platiti odštetnu klauzulu. A gotovo sigurno French će u juniorskoj momčadi imati i manju plaću nego je imao u Medveščaku (200.000). No, smatra da je ovo samo prvi korak prema njegovu snu – klupi NHL kluba... Nadamo se da će san i ostvariti, a u Zagrebu ćemo ga uvijek pamtiti kao velikog profesionalca i sjajnog trenera.

>> Šok u Ledenoj! Mark French odlazi iz Medveščaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije