Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratili se u Zagreb

Letang i Murray: Ledena i ove sezone mora biti teško osvojiva kao i prošle'

Medveščak - Lev
Marko Lukunć/PIXSELL
13.09.2014.
u 12:54

''Ove se sezone dogodilo puno novih stvari i sve to neočekivano. Postao sam kapetan momčadi i dobio sam hrvatsko državljanstvo zbog čega sam iznimno sretan i ponosan"

Alan Letang i Andrew Murray. Dva kapetana. Jedan koji je pet sezona bio na čelu momčadi, a sada je pomoćni trener, drugi koji je ''štafetu'' preuzeo ovog rujna. 

Letang je već zaradio transparent Superhero, Murray je tek na putu prema tome.

''Andrew je savršena osoba da predstavlja momčad, savršen kapetan. Marljiv je, primjer je drugima, jednostavno ga je za pratiti, kada je na ledu znaš da će blokirati udarce, da će dati sve od sebe i igrati sa srcem, 100-postotni je profesionalac i uzor u svlačionici'', počeo je nizati kvalitete svog nasljednika zagrebački Superhero:

''Čeka ga blistava budućnost u Zagrebu i Medveščaku. Vjerojatno će za pet godina snimati film i o njemu''.

Posljednjom rečenicom, u kojoj je aludirao na dokumentarni film 'O hokeju i Medvjedima' u kojemu je Letang bio jedan od govornika, želio je istaknuti koliko je momčad napravila dobar izbor.

Pohvala bivšeg kapetana ima težinu, a to zna i sam Murray, iako će skromno reći da je on još daleko od statusa kojeg ima Letang i od onoga što je on učinio za momčad i klub budući da je njemu ovo tek prva sezona u kapetanskoj ulozi.

''Ove se sezone dogodilo puno novih stvari i sve to neočekivano. Postao sam kapetan momčadi i dobio sam hrvatsko državljanstvo zbog čega sam iznimno sretan i ponosan jer ću jednog dana možda imati priliku zaigrati i za hrvatsku reprezentaciju. Kada sam prošle sezone dolazio ovdje, nisam ni sanjao koliko će ovaj klub, grad i navijači biti posebni'', prokomentirao je Murray koji će u nedjelju u 17:45 prilikom otvorenja domaće KHL sezone Medvjeda na svečanosti koja prethodi utakmici od Letanga pred domaćom publikom preuzeti kapetansku vrpcu.

''Navijači nam daju energiju i uzbuđenje. Oni su naša hrana što smo pokazali i prošle sezone. Zbog njih i atmosfere koju kreiraju za nas na tribinama imamo rezultate. Oni nas podižu. Zato svi jedva čekamo ove domaće utakmice. U devet sljedećih susreta, osam njih igramo u Zagrebu što će biti dobar ispit za nas. Moramo to iskoristiti, Dom sportova, odličnu atmosferu... Protekle sezone našu smo dvoranu učinili neugodnom za druge momčadi, svima je bilo teško igrati kod nas. Isto to trebamo učiniti i ove.''

Počevši od prve utakmice protiv Sjeverstalja.

''Lakše je sezonu početi doma, nego u gostima. Ova prva četiri gostujuća poraza teško su pala meni kao kapetanu, ali i ostalim suigračima i trenerskom kadru. U nedjelju se želimo i moramo vratiti u kolosijek, moramo vratiti svoj momentum nazad. Moramo to učiniti zbog naših navijača i našeg grada! Potreban nam je svaki bod jer ne smijemo previše zaostati za ostalim klubovima. To će biti ključno kasnije u sezoni za doigravanje. No, osvojiti bodove neće biti lako jer nam u goste dolaze dobre momčadi'', zaključila je Medveščakova 17-ica.

Da će se za bodove morati žestoko boriti, pa čak i na svom ledu, zna i Letang, ali isto tako zna i da to neće biti problem.

''Imamo talentirane i iskusne igrače, lidere, koji su izgradili uspješne karijere i koji igraju sa srcem. Ali mi u Ledenoj imamo i naše navijače. Svaka momčad tijekom sezone prolazi kroz teška razdoblja. Uz to, KHL je odlična liga u kojoj je teško pobjeđivati u gostima. Stoga je važno osvajati bodove doma. Prošla sezona i momčad su bili super i svi ćemo se sjećati kako smo i zašto bili uspješni, ali i ove ćemo, s novim igračima kreirati novi identitet, nova sjećanja, nove uspjehe  i stil kojim ćemo igrati. I upravo zbog toga mi je drago što sam imao priliku ostati u klubu.''

Komentara 1

FU
FULL
15:54 13.09.2014.

Budemo vidjeli a da će opet biti "mučenja" u rezultatu to je izglednija situacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije