Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDU PO MEDALJU

Hokejaši zabili četiri gola Nizozemcima, Tomljenović: Ovo je čudo

hrvatska hokejaška reprezentacija
Igor Kralj/PIXSELL
21.04.2014.
u 20:15

- Svi igrači daju maksimum, igraju baš onako kako sam zaželio i zamislio. Svi se drže zacrtanog plana, blokiraju šuteve, igraju fanatično s igračem manje. Ne smetaju nam niti ozlijede, jer iskoči netko drugi - rekao je izbornik Donald MacLean.

Iako su na Svjetsko prvenstvo Divizije 1B ispraćeni s ciljem da osiguraju ostanak, hrvatski hokejaši nakon dva kola dokazali su da će se boriti za medalju, pa čak i zlatnu!

Nakon što je u nedjelju s 4:0 pala Velika Britanija (u prethodne tri utakmice triput smo poraženi uz gol razliku 3-21) hrvatski hokejaši su istim rezultatom pobijedili i Nizozemsku. Strijelci su bili Mirić (5. minuta), Novak (7.), Blagus (27.) i Brenčun (30.).

Letang: Dečki su ratnici

- Svi igrači daju maksimum, igraju baš onako kako sam zaželio i zamislio. Svi se drže zacrtanog plana, blokiraju šuteve, igraju fanatično s igračem manje. Ne smetaju nam niti ozlijede, jer iskoči netko drugi. Mate Tomljenović me oduševio na golu, ali i obrambena igra cijele momčadi - rekao je izbornik Donald MacLean.

Mate Tomljenović, koji je i drugu utakmicu zaredom sačuvao svoj gol, dodao je:

– Ma ne možemo vjerovati, ovo je ludnica. Ne može se riječima opisati što smo mi napravili. Nakon dvije utakmice imamo šest bodova, protiv dvije reprezentacije koje nikad nismo prije dobili. Moje obrane? Ma, najlakše je braniti uz ovakve suigrače. Idemo po medalju, po to smo i došli. Prije smo znali odlaziti na ova prvenstva i prije utakmice govorili sebi ‘samo da ne primimo 10 komada’, a sada vjerujemo da možemo dobiti baš sve suparnike.

Kako igra Hrvatska predvođena kapetanom Darijom Kostovićem najbolje je opisao “drugi kapetan”, iskusni Kanađanin Alan Letang.

– Ponosan sam na ovu djecu. Svaki od njih ostavlja srce na ledu, pravi su ratnici – rekao je Letang.

Slijedi Rumunjska

U utorak je dan odmora, a nakon toga Hrvatska igra protiv Rumunjske. Pobijede li naši, što je vrlo izgledno, osigurat će najmanje brončanu medalju. A onda u posljednje dvije utakmice protiv Poljske (četvrtak) i Litve (nedjelja) borit ćemo se za zlatnu medalju i ulazak u viši rang. Bila bi to neviđena senzacija jer u toj skupini igraju sudionici posljednjih olimpijskih igara Slovenija i Austrija, te jaka Ukrajina, Japan, Mađarska...

>> >> Pogledajte kako su dočekane naše zlatne hokejašice

Komentara 1

FU
FULL
20:32 21.04.2014.

Bravo dečki igrate fantastično i efikasno, iz malo situacija postižete golove. Ozdravite, ne ozljeđujte se, pobjeda protiv Rumunjske je sigurna a onda punom snagom do kraja i sljedeće godine u Ia, s novim pojačanjima!! Još malo, eto i nas u Elitnoj diviziji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije