Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vir s pet zvjezdica

U svjetionik uloženo 2,5 milijuna kuna, tjedni najam 2500 eura

svjetionik lanterna (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
14.07.2012.
u 12:43

Ovo je početak jedne nove priče i znak da se Vir ne razvija stihijski nego planski, kaže načelnik Vira Kristijan Kapović

Četiri mjeseca od početka obnove, u petak navečer na jugozapadnom dijelu otoka Vira otvoren je svjetionik Lanterna, prvi rezidencijalni objekt s pet zvjezdica na tom otoku.

- Ovo je početak jedne nove priče i znak da se Vir ne razvija stihijski nego planski. Ne bježimo od činjenice da smo u protekla dva desetljeća postali sinonim za divlju gradnju, ali tome je sada došao kraj, a Lanterna i simbolički znači početak nove ere, rekao je načelnik Vira Kristijan Kapović.

U obnovu austro-ugarskog svjetionika starog 131 godinu, spomenika nulte kategorije, koji je u desetogodišnji najam Općina Vir uzela od Plovputa, uloženo je 2,5 milijuna kuna, a tjedni najam u apartmanu za osam osoba stoji oko 2500 eura. Svjetionik je bukiran za srpanj i kolovoz, a rezervacije stižu i za rujan i listopad.

-Uz potporu velikih touroperatora specijaliziranih za ovakve objekte, u planu je da Lanterna radi između 150 i 200 dana godišnje, što u prihodima znači zaradu od oko 70.000 eura, ističe Zdenko Mičić, direktor tvrtke Vir turizam, koja je uz općinu nositelj masterplana razvoja otoka Vira.

Ključne riječi

Komentara 13

ĆA
ćaćaća
13:51 14.07.2012.

fotelje kao i zavjese prate boju televizora :)))

PR
pRPA
14:34 14.07.2012.

to su bajke za djecu,,, koja budala će platiti najam od 2500€ da bi se vozila 7km makadamskom cestom kroz vir, asfalt 0, gomila podivljalih vikendaša, bez reda, ikakvog zakona..nema pandurije,, nema ničega, autokratija kapoovića :P on i njegov mičeli, našli josh jedan način za prati šolde... ovo je ka koštalo 2,5milje kuna?!?! koliko je stavio u džep... taj ima džep bez dna... a nije šupalj :P a pola milje eura je uložio kao u marketinšku promidžbu---- moš mislit... napravio rezidenciju za sebe i svoju fufu, jer mu kafići u mjestu buče do 3h...tako da ima brlog..

Avatar Topgen
Topgen
13:39 14.07.2012.

Kozne fotelje na svjetioniku ?! Bravo arhitekta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije