Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedan uspjeh

Zrinka Cvitešić nominirana za nagradu Broadway World UK

Zrinka Cvitešić
Pixsell
11.10.2013.
u 12:57

Natječe se u kategoriji najbolje glumice u mjuziklu “Once”, a je li pobijedila znat će se 8. studenoga, do kada kazališna publika glasuje

Naša Zrinka Cvitešić obožava svoju publiku, a londonska kazališna publika obožava nju.

Dokaz više za tu tvrdnju je njena nova nominacija za Broadway World UK Award, za koju glasa kazališna publika na internacionalnoj stranici specijaliziranoj za britansko kazalište. Sa 21 posto glasova premoći Zrinka je zasad na prvom mjestu u kategoriji za nagradu za najbolju glavnu glumicu u mjuziklu “Once”. Zanimljivo je da kandidate za ovu nagradu ne sugerira struka, već posjetitelji kazališta sami u prazne kućice ponuđene uz kategoriju nagrade upisuju ime njima najbolje glumice, glumca, redatelja, predstave, produkcije... koje su zapazili u godišnjem repertoaru londonskih teatara.

Osim Zrinke, u kategoriji najboljeg glavnog glumca u mjuziklu publika je nominirala i njezina partnera u “Onceu” Declana Bennetta, dok su u kategoriji najbolja glumica drame svjetski poznate Kim Cattrall, Kristin Scott-Thomas i na vodećem mjestu, sa 27 posto prednosti pred njima, Helen Mirren s predstavom “The Audience”. Još jedna zanimljivost – istu je nagradu Broadway World UK lani dobio Danny DeVito za ulogu u predstavi “The Sunshine Boys”.

Pobjednici će biti poznati 8. studenoga, do kada traje glasovanje.

Zrinka je u rujnu ove godine već dobila nagradu publike Weste End Frame kao najbolja debitantica i tada nam sretno rekla:

– Publiku treba poštovati, slušati i uvijek joj dati najviše što možeš, pa i više. Bez nje ne bismo ni postojali. Ni mi ni scena. I postoji ta neka gotovo ljubavnička veza između vas na sceni i publike. Primanje i davanje, zavođenje... Kad se stvori prava kemija između vas i publike, to je vrlo uzbudljivo.

Iza nje je više od 200 odigranih predstava “Oncea” i u Londonu ostaje do ožujka 2014., a dalje, tko zna.

Uglavnom, dobije li uz West End Frame i nagradu Broadway World UK, nepisana je praksa tamošnjeg kazališnog miljea da je to kombinacija koja gotovo sigurno dovodi i do nominacije za najprestižniju britansku kazališnu nagradu Olivier koja se dodjeljuje od 1976.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije