Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEREZA KESOVIJA:

Zauvijek ću pamtiti zadnju proslavu njegova rođendana

15.12.2013., Zagreb - U kazalistu Vidra odrzana je premijera predstave Nismo sve Karenjine s Verom Zimom i Ksenijom Erker.  Tereza Kesovija, Gabi Novak, Arsen Dedic.
Foto: Anto Magzan/Pixsell
18.08.2015.
u 21:12

Prijateljstvo s Arsenom trajalo je više od 50 godina i obilježilo je moj život. Dijelili smo dobro i zlo, kroz suze je kazala Tereza

Prijateljstvo Tereze Kesovije i Arsena Dedića trajalo je više od 50 godina. Kako je Arsen izjavio u razgovoru za naš list, samo dva dana prije operacije kuka, u životu je kupio šest pijanina, jer ih u djetinjstvu nije imao pa je zato svirao flautu, a roditelji su prodali svinju da mu je kupe. I to ih je povezivalo, jer i Terezini su roditelji prodali prasca da njoj kupe njezinu flautu.

Arsen je uvijek spominjao te prasce koji su ih združili, da bi "tek kasnije upoznavali autentične svinje". Te su rečenice zapisane i u predgovoru Terezine autobiografije "To sam ja", knjige koju je objavio Večernji list. Tereza Kesovija je vijest o Arsenovoj smrti teško prihvatila. Gušeći se od plača, ispričala nam je kako su se upoznali davne 1959. godine, kad su oboje došli na studij u Zagreb.

– Dijelili smo dobro i zlo, pomagali jedno drugom cijeli život. Znali smo i nemati za hranu pa bismo se zajedno snalazili. Prijateljstvo s Arsenom obilježilo je moj život. Ostat će mi zauvijek u sjećanju kako smo se šalili slaveći njegov posljednji rođendan, nakon kojeg je otišao na tu nesretnu operaciju – kazala nam je Tereza Kesovija. I dodala kako je Arsen bio genijalac u svemu čega se dotaknuo.

– Bilo da govorimo o glazbi, poeziji ili slikarstvu, Arsen je bio jedinstven, i teško da će ga itko tako skoro nadmašiti. Sve nas je zadužio svojim umjetničkim stvaralaštvom. Otišla je duša koja je moje srce uvijek punila velikom nježnošću – kazala nam je neutješna Tereza.

Tereza Kesovija odlučila je svoj koncert u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara, u srijedu u ljetnikovcu Skočibuha, posvetiti preminulom Arsenu. Bit će to prilika da se Dubrovčani oproste od legendarnog maestra.

>> Đorđe Balašević: Velika je sada tuga... otišla je istinska legenda, legenda svjetskog kalibra...

>> Arsen Dedić napisao je neke od najljepših stihova na ovim prostorima

>> Evo što je Arsen poručio u intervjuu prije mjesec dana

Komentara 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:54 19.08.2015.

Dajte još i Ćiru da kaže poneku o prijateljstvu sa pokojnim

SA
santos008
20:28 19.08.2015.

''Zauvjek cu pamtiti ''kaze Tereza i treba joj vjerovati isto je izjavila da nece nikad pjevat u Begesu'',pa slagala, po starom dobrom obicaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije