Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UN-ova ambasadorica

Važan govor u New Yorku: Mlada britanska glumica dala podršku Hillary Clinton

Emma Watson
Foto: Youtube Screenshot
1/8
21.09.2016.
u 16:15

U sjedištu UN-a pročitala je izvješće "HeForShe IMPACT 10x10x10" koje naglašava važnost tretmana žena i studenata pripadnika nacionalnih manjina na sveučilištima

Britanska glumica Emma Watson (26) tijekom govora u newyorškom Muzeju moderne umjetnosti u utorak je podržala mogućnost izglasavanja prve ženske predsjednice SAD-a.

Glumica je promovirala UN-ovu inicijativu "HeForShe", koja želi popularizirati zalaganje muškaraca za jednakost spolova. Emma se sjetno prisjetila svojeg prvog nastupa u korist ove inicijative.

– Da mi je netko prije dvije godine rekao da će postojati mogućnost da SAD ima žensku predsjednicu, ne znam bih li vjerovala toj osobi – poručila je glumica te pohvalila činjenicu da je Theresa May druga premijerka u povijesti Velike Britanije. 

 

Mlada Britanka govorila je i na 71. Općoj skupštini UN-a te pročitala izvješće "HeForShe IMPACT 10x10x10" o tretmanu žena na sveučilištima. Izvješće navodi obaveze deset sveučilišta kako bi se postigla spolna ravnopravnost. Watson je naglasila važnost ženskih prava i prava za studente pripadnike nacionalnih manjina.

– Sigurnost žena, manjina i svih ranjivih skupina mora postati pravo, a ne povlastica. Studenti trebaju završiti sveučilišta s vjerom, željom i očekivanjima da postoji jednako društvo – zaključila je 26-godišnjakinja. 

>> Emma Watson pokrenula književni klub feministica

Komentara 4

LU
Lujo123
21:14 21.09.2016.

Ova se "mlada glumica" razme u politiku ko i ja u balet. Samo ja sam pametan pa znam da se u balet ne razmem i zato o baletu ne trabunjam. Ovaj svijet mora otiči u 3PM kad kam se god okreneš i kaj god dodirneš iz svega ispadaju samo "glumci", "voditeljice", "kulturnjaci" i ostala mentalna sirotinja. Nigde mediji ne prezentiraju pametne i uspješne ljude da budu primjer mladima - samo prostitutke i prostitutani!!

HE
HerrIvo2
17:44 21.09.2016.

Ma da... nema veze sto se radi o najkorumpiranijoj politicarki na svijetu koja iza sebe ima "email" aferu, Bengazi... napad na Libiju ... i bezbroj korumpcijskih skandala...

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
20:31 21.09.2016.

Ajmo Trump !!! 💪💪👏👏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije