Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voditeljica

Uršula Tolj: U školi sam pisala ljubavne pjesme i sapunicu

'19.10.2012., Westgate, Zapresic - Modna revija Cro-A-Porter, Ursula Tolj. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
1/3
16.06.2013.
u 11:05

Urednica i voditeljica na HTV-u priča kakva je bila kao dijete, zašto nije mogla smisliti kolegu Damira Smrtića i zbog kojeg je projekta imala veliku tremu

Bila sam jako mirno dijete, u školi štreberica koja je uvijek imala sve petice, i sama sebi sam bila važna kada sam dobila ukor pred isključenje jer sam kao predsjednica razreda nadrapala nakon što smo strgali radijator u školi, a krivac se nije htio javiti – priča kroz smijeh voditeljica i urednica na HTV-u Uršula Tolj. Djetinjstvo u rodnoj Rijeci bilo joj je bajkovito. S godinu i pol dana mlađom sestrom Anom dobro se slagala, iako priznaje da je lukavo znala koristiti svoju poziciju starije seke.

Umjesto građevine - hrvatski

– Majka Lilianna, rođena Poljakinja, uvijek je bila stup koji nas je držao na okupu. Ona je i roditelj i prijatelj koji je uvijek stajao na našu stranu. I sama se trudim biti takva – kaže 40-godišnja Uršula, koja je oduvijek voljela pisati.

– Prijateljice su mi pričale svoje ljubavne nedaće i ja bih im na temelju toga složila pjesmu. Napisala sam i cijelu jednu sapunicu o bogatoj zagrebačkoj obitelji. Svaki dan bih na pisaćem stroju nakucala po pet stranica i onda ih nosila u školu da sve kolege čitaju. Kada je krenuo trend hrvatskih sapunica, izvadila sam svoje bilješke iz ladice i shvatila da bi se na njima ipak trebalo još puno raditi – priča Uršula. Završila je srednju građevinsku školu za tehničara visokogradnje, ali je umjesto na Arhitektonski fakultet krenula na Filozofski.

– Majka mi je arhitektica, a pokojni otac Velimir bio je inženjer građevine pa je možda bilo logično da studiram arhitekturu, ali u Rijeci nije bilo tog faksa, a ja nisam bila spremna odvojiti se od obitelji i otići u Zagreb, pa sam upisala hrvatski jezik. I nisam požalila – prisjeća se Uršula. Još dok je studirala, dobila je posao na Radiju Rijeka.

– Radila sam priloge za neke emisije, a nakon nekoliko mjeseci na HTV-u 3 koji je tada počinjao s radom krenula je s emitiranjem jednoipolsatna Županijska panorama. Otišla sam i na tu audiciju, prošla, počela se javljati iz dopisništva, a onda sam dobila poziv i da dođem u Zagreb voditi emisiju “Vidikon” – prisjeća se Uršula.

Ostvarenje snova

Vodila je emisije poput “Tri plus”, “Halo, Zagreb”, “Razglednice iz Hrvatske”, “Život uživo”, “Ususret Porinu”, a nedavno je radila i emisiju “Ususret Eurosongu”.

– Kao dijete sam uvijek gledala Eurosong i pitala se hoću li ikada moći pročitati kako je glasovala Hrvatska, a kada mi se to ove godine napokon i ostvarilo, nitko nije bio sretniji od mene. Premda, moram priznati da sam imala tremu – iskreno će voditeljica koja kaže da u više od 15 godina rada na HTV-u nikada nije poželjela mijenjati posao.

>>Uršula Tolj: \"Ne rastajem se i nema treće osobe!\"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije