Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Scott Weiland

Umro bivši pjevač Stone Temple Pilotsa

Scott Weiland
Foto: Reuters/PIXSELL
04.12.2015.
u 10:48

Weiland je umro u snu u Bloomingtonu u Minnesoti gdje se nalazio na turneji sa sadašnjim bendom The Wildabouts

Bivši pjevač američke 'grunge' grupe Stone Temple Pilots Scott Weiland pronađen je mrtav, objavio je New York Times.

Weiland je umro u snu u Bloomingtonu u Minnesoti gdje se nalazio na turneji sa sadašnjim bendom The Wildabouts. Njegovu je smrt potvrdio menadžer Tom Vitorino.

Grupa Stone Temple Pilots, zajedno sa suvremenicima iz bendova Soundgarden i Alice in Chains, jedna je od najuspješnijih 'grunge' skupina iz prve polovine devedesetih.

Njihov prvijenac "Core" iz 1992. prodan je u osam milijuna primjeraka, a pjesma "Plush" osvojila je Grammy za najbolju hard rock izvedbu. Drugi album "Purple" 1994. došao je do prvog mjesta američke top ljestvice albuma.

Početkom stoljeća Weiland je osnovao supergrupu The Velvet Revolver u kojoj su bili i bivši članovi Guns 'n' Rosesa. Cijelu se karijeru borio s ovisnošću o alkoholu i drogama, a 2011. u razgovoru za Rolling Stone rekao je da je "u sebi uvijek nosio mnogo tuge".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije