Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverzni dokumentarac

Tajne scijentologije su otkrivene: Uskoro premijera filma koji ne štedi holivudske velikane

travolta
Foto: Press Association/Pixsell kolaž
24.01.2015.
u 17:20

Dokumentarac naglašava kako su Tom Cruise i John Travolta unatoč brojnim svjedočanstvima o zlostavljanju i prisilnom radu unutar crkve i dalje sljedbenici scijentologije. Njih dvojica odbili su ispričati svoju stranu priče u filmu.

Kontroverzni dokumentarac 'Going Clear: Scientology and the Prison of Belief' uskoro će ugledati svjetlo dana na Sundance film festivalu. Riječ je o filmu koji otkriva mračne tajne scijentologije, moderne religije koja je zaludila holivudske zvijezde.

Film je do sada produkcijska kuća HBO držala u potpunoj tajnosti kako pripadnici scijentološke crkve ne bi zaustavili emitiranje filma. Ipak redatelj Alex Gibney za Hollywood reporter otkrio je detalje toliko očekivanog filma.

Između ostalog, naglasio je kako će se film 'obrušiti' i na holivudske velikane Toma Cruisea i Johna Travoltu koji su sljedbenici ove kontroverzne religije. Film naglašava kako su obojica unatoč brojnim svjedočanstvima o zlostavljanju i prisilnom radu unutar crkve i dalje sljedbenici scijentologije.

Film će prikazati i razgovore s bivšim članovima crkve među kojima je i Spanky Taylor koja je radila u Celebrity centru u Los Angelesu s Travoltom. Ona u filmu otkriva svoje šokantno svjedočanstvo o tome kako ju je crkva kaznila kada su nadređeni postali nezadovoljni s njom. Na najokrutniji način oduzeli su joj desetomjesečnu bebu i odveli je, zajedno s još 30 djece, u mali stan s kolijevkama od zida do zida.

Cruise, Travolta i članovi sadašnjeg vodstva crkve odbili ispričati svoju stranu priče u filmu. Nakon premijere njihove kritike biti će zasigurno najžešće s obzirom da scijentološka crkva ne voli kada se istražuje o njima i njihovoj djelatnosti.

>>Pila sam i pušila marihuanu, a scijentologija mi je spasila život!

>>T. Cruise napušta scijentologiju; nije mu donijela ništa dobro

Komentara 4

TY
Typo
12:54 25.01.2015.

Snimiti film o SDP - sljedniku KPH - ne samo da će izići mračne tajne, to će biti originalni holivudski horor.

DU
Deleted user
07:43 25.01.2015.

Snimi film HDZ-u i njihovoj ekipi pa češ viditi što su mračne tajne.....

Avatar patkovic
patkovic
11:55 25.01.2015.

po novim modernim pokušajima uspostavljanja religija može se isčitati i karakter početaka danas etabliranih masovnih religija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije