Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
estetska kirurgija

Sve više muškaraca ide pod nož!

'11.07.2011., Zadar - Tony Cetinski odrzao koncert na pontonu. Svoje balade pjevao gotovo dva sata uz brojne obozavateljice. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
Foto: 'Filip Brala/PIXSELL'
1/4
18.06.2013.
u 13:00

Pjevač nije nikako mogao smršavjeti, a dizajner je od 20. godine imao vrećice oko očiju

Estetskim operacijama u posljednje vrijeme sve više okreću se i muškarci pa tako i poznati Hrvati. Tony Cetinski prije mjesec dana podvrgnuo se liposukciji trbuha. Zadovoljan je postignutim, ali očekuje još bolje rezultate.

– Tek nakon tri-četiri mjeseca sve sjedne na svoje. Sad mi je malo nezgodno nastupati jer na pozornici nisam statičan, a i visoki tonovi zahtijevaju napor pa mi je operirani dio dosta opterećen – kaže Tony koji se na operaciju odlučio jer mu vježbanje nije pomoglo da ima ravan trbuh. Iako su mu liječnici savjetovali još operacija, on o njima zasad ne razmišlja. I dok žene uglavnom rijetko priznaju da su se podvrgnule estetskim zahvatima, Tony s tim nije imao problema.

Nebulozne želje

– Lakše mi je da sam priznao, nisam tip koji bi takvo što skrivao. A i znam da bih kad-tad pukao i to rekao pa bi ispalo da sam lagao – kaže Tony.

Liječnik Rajko Tončić iz zagrebačke Poliklinike za estetsku kirurgiju kaže kako je omjer žena i muškaraca koji traže estetsku korekciju 60:40.

– U porastu je cijela estetska kirurgija, ali muškarci se češće odlučuju za operacije nego prije. Doduše, kod nas su još uvijek muškarci malo konzervativniji pa teže priznaju da su bili na tretmanima – kaže dr. Tončić. Napominje da muškarci najčešće traže liposukciju trbuha i unutrašnje strane bedara, korekciju ginekomastije (povećanih muških grudi), korekciju nosa i ušiju.

– Prije gotovo dvije godine došao mi je jedan mladi Englez, nježnije građe, koji je zahtijevao korekciju nosa. A kada je izvadio sliku nosa kakav je želio, nisam mogao doći sebi. Naime, tražio je da mu se napravi "razbijeni", boksački nos kako bi izgledao muževnije. Odbio sam takav zahtjev. Ipak, ne radimo baš sve za novac – smije se dr. Tončić. Cijena liposukcije trbuha je oko 15 tisuća kuna, dok je najskuplji zahvat podizanje kože trbuha i košta oko 35 tisuća kuna. Dr. Tončić vjeruje kako je i današnji način život znatno utjecao na potražnju za estetskom kirurgijom.

Izgled važan za posao

– Ljudi se nezdravo hrane, jedu brzo, kilogrami se gomilaju i potražnja za liposukcijom posve je opravdana. Premda moram napomenuti da to nikako nije zamjena za zdravu prehranu – kaže Tončić.

I popularni Fashion Guru Boris Banović priznao je da je bio na estetskoj operaciji.

– Jedini korektivni zahvat koji sam radio je bleferoplastika, uklanjanje podočnjaka – kaže Boris Banović i dodaje: – Tako će i ostati, jer nemam potrebe za drugim korekcijama. Tri do četiri puta tjedno bavim se sportom, vozim bicikl, pazim kako izgledam, jer to je također dio moga posla od kojeg živim.

Probleme s podočnjacima imao je već s 20 godina.

– Vrećice je bilo pravo umijeće prikriti čak i tv šminkom kod snimanja emisija. Bilo je normalno da taj problem riješim kod dr. Aleksandra Milenovića – kaže Boris.

>> Tony Cetinski priznao: Prije Porina bio sam na liposukciji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije