Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmor u Istri

Serena Williams u Poreču izvela show s kuglicama sladoleda

serena
16.07.2014.
u 21:05

Letjele su kuglice i po slastičarnici, ali i po trgu

Serenu Williams paparazzi su danas uzalud čekali u Novigradu u pred zgradom u kojoj se nalazi luksuzni  penthaus u kojem je odsjela. Ona i društvo dan su proveli ploveći uz sjevernu obalu Istre. Ukrcali su se u  moćni poveći gliser u novigradskoj marini pred hotelom Nautica te isplovili prema Rovinju koji je tenisačicu, doznajemo, ostavio bez daha.

Na povratku su prošli pored Limskog kanala i strmih obala kanjona. No, onamo nisu mogli uploviti zbog ograničenja plovidbe. Zato su odlučili večerati u Poreču, i to na samoj rivi gdje su i pristali gliserom, tik do restorana Sv. Nikola.

Domaćini su društvo od deset osoba koliko ih je stiglo, poslužili isključivo domaćom hranom i pićem. Tako su za dobrodošlicu nazdravili pjenušcem Misal Persuric Rose. Williamsovu i njezine američke prijatelje u društvu oduševilo je kada je čula da pjenušac proizvode dvije mlađe žene, sestre Peršuric i to na djedovini.

Dok su ostali uživali u morskim plodovima, tenisačica je odabrala samo salatu, i to domaću aromatičnu rikulu. Vrlo malo ju je začinila, samo maslinovim uljem. Odbila  je ribu, školjke pa čak i tjesteninu.

Tenisačica je prošetala i starom gradskom jezgrom Poreča. U glavnoj ulici Decumanus prepustila se ženskim strastima i zavirila u izloge tamošnjih trgovina i filigranskih radionica. Bila je, kažu, vrlo dobro raspoložena i pristala se fotografirati s domaćinima koji su požurili vidjeti  slavnu sportašicu.

Serena Williams, šećući Porečom, nije propustila tamošnju atrakciju, majstore sladoleda i njihove vještine žongliranja kuglicama sladoleda. U slastičarnici s najduljom tradicijom, Fontana, poznatijom pod nazivom "Kod Bakija" priredili su joj mini show. Letjele su kuglice i po slastičarnici, ali i po trgu. Serena je prihvatila igru i namjestila se na suprotni kraj trga loveći kuglice sladoleda kao teniske loptice. Prethodno se izula i kamenim trgom hodala bosa, na opće oduševljenje prolaznika koji su je prepoznali.  Zahvalivši domaćinima, otišla je s pravom sladolednom skulpturom.

Društvo je nazdravilo uz birana istarska vina, malvaziju Morena Coronice, a nakon večere zaputili su se na gliser i isplovili prema Novigradu i tamošnjoj marini.

Serena Williams ovaj je pitoreskni gradić odabrala za aktivni odmor te će tijekom sedam dana boravka odmor iskoristili i za pripreme za nadolazeći US Open. 

Vijest o dolasku tenisačice koja drži br. 1 na WTA ljestvici objavio je Grad Novigrad na svojim internetskim stranicama.

U Novigrad je najbolja svjetska tenisačica stigla zaslugom njezina bliskog suradnika, dugogodišnjeg sparing-partnera Saše Bajina, koji je dobar dio djetinjstva proveo u Novigradu, gdje su mu živjeli baka i otac, a gdje je učinio i prve teniske korake. Saša se potom nerijetko vraćao u Novigrad, ovdje provodio dio svojega odmora, a ovoga puta sa sobom je doveo i „šeficu“ Serenu, kako bi iz prve ruke upoznala prirodne ljepote i sve druge atribute kojima se Novigrad i Istra mogu pohvaliti.

 

>>Modrić s obitelji ljetuje u Zadru, Vedran Ćorluka s Frankom uživao u Italiji

Komentara 17

Avatar uussuu
uussuu
20:11 16.07.2014.

jest pocrnila :)

ST
stargate
19:37 16.07.2014.

Welcome to Croatia miss Williams,have a great time and please come back !

Avatar Luring
Luring
19:35 16.07.2014.

dobra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije