Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko kome plaća

Šefa Formule 1 sponzorira bivša supruga Slavica, a prijeti mu 10 godina zatvora

Bernie Ecclestone
Foto: Filip Brala/Pixell
1/7
27.04.2014.
u 14:05

Šefu Formule 1 sudi se za mito. Prijeti mu 10 godina zatvora

Otkako se 2009. godine Slavica Ecclestone razvela od supruga, šefa Formule 1 Bernija Ecclestonea na njegov je račun svake godine uplatila oko 60 milijuna funti.

Dio je to njihove pogodbe nakon razvoda braka, a detalji o isplati otkriveni su na sudu u Münchenu. Bernieju se tamo naime sudi zbog optužbe da je njemačkog bankara Gerharda Gribowskija podmitio sa 27,5 mil. funti.

Bankar je bio zadužen za prodaju dionica Formule 1, a mito je trebalo osigurati da 47 posto dionica ode u ruke kompaniji CVC Capital koja je s Ecclestoneom u partnerskim odnosima.

Bernie priznaje da je bankaru isplatio silne milijune, no kaže da je to učinio ne da bi ga podmitio već zato što ga je ovaj ucjenjivao.

Novac koji Bernie dobiva od Slavice dolazi naime s računa zaklade Bambino sa sjedištem u Lihtenštajnu koju je Bernie otvorio 1997. na ime svoje tadašnje žene i njihove dvije kćeri. Riječ je o off shore zakladi, a Ecclestone tvrdi da je bankar prijetio je da će britanskim poreznim vlastima oblatiti zakladu i to lažnim optužbama.

U obraćanju sudu kazao je da on s tom zakladom nema veze i da je ona u potpunosti u kontroli njegove sada bivše supruge i dviju kćeri.

Pristao je platiti ucjenjivaču, kaže, jer mu se to činilo jeftinijim nego se boriti protiv njegovih lažnih optužbi.

Bude li ipak osuđen za mito, prijeti mu zatvorska kazna od 10 godina zatvora.

>>Slavica Ecclestone s kćerima se od stresa opušta u Dubrovniku

>>Ecclestone: Bojim se loših vijesti, želim da se vrati stari Schumacher

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije