Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posve drukčije

Sascha Baron Cohen glumit će legendarnog Freddieja Mercuryja

\'Freddie Mercury
Foto: Pixsell
1/3
17.09.2010.
u 17:27

Redatelj je još nepoznat, no zna se da se scenarij piše prema predlošku Petera Morgana, autora "Posljednjeg škotskog kralja".

Britanskom glumcu Sachi Baronu Cohenu pripala je čast da utjelovi rock-ikonu Freddieja Mercuryja u filmu koji je posvećen njegovu životu i karijeri u grupi Queen. Film će se snimati prema predlošku Petera Morgana, koji je napisao scenarije za filmove “Kraljica” i “Posljednji škotski kralj”, a još se ne zna tko će se prihvatiti redateljskog posla.

Za Cohena će ovo sigurno biti glumački odmak jer nam je dosad poznat po ulogama kazahstanskog novinara Borata i austrijskog stilista Brune, likovima koje je sam osmislio. Naglasak će biti na danima najveće slave grupe Queen, a pratit će se razdoblje od 1985., kad su publiku zapalili hitovima poput “We will rock you” na Live Aid koncertu u Londonu, pa sve do Mercuryjeve smrti 24. studenoga 1991.

Pjevač je umro od posljedica side u 45. godini, samo dan nakon što je javnosti priznao svoju bolest i time objasnio zašto grupa od 1987. nije išla na turneje niti nastupala uživo.

Komentara 3

BA
bajsek
01:15 18.09.2010.

A zabroravili ste ulogu Ali G-a! Za ovaj film mu je dobar temelj bila uloga Brune.

OB
-obrisani-
08:06 18.09.2010.

Malo mi ga teško zamisliti u ozbiljnoj ulozi ali zašto ne! Vizualno malko i podsjeća na Freddia!

Avatar made_in_USA
made_in_USA
00:03 19.09.2010.

bandić se garant pita zakaj mercury ne glumi sam u svom biopicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije