Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
90. rođendan kraljice Elizabete

Prince George prvi put dobiva svoju poštansku marku

Četiri generacije kraljevske obitelji
Royal Mail
21.04.2016.
u 09:00

Probna snimanja trajala su tri dana, a George stoji na gumenim blokovima kako bi bio na jednakoj visini kao i ostali

Britanija je spremna za današnju proslavu 90. rođendana kraljice Elizabete II. Otvara se izložba njenih haljina, slavit će se od Londona do Falklanda, a Kraljevska pošta tim povodom izdaje poštansku marku za koju su snimili fotografiju četiriju generacija kraljevske obitelji – Elizabetu, njezina sina Charlesa, unuka Williama i praunuka Georgea.

Svatko od njih dobit će marku sa svojim portretom, što nije novost kraljici koja je osoba s najviše svojih poštanskih maraka u povijesti. No ova će se dugo pamtiti jer je prva uskoro trogodišnjem princu Georgeu. Veselo se smiješeći, pozirao je stojeći na hrpi gumenih blokova, tek za svaki slučaj držeći tatu Williama za ruku. Obilježavanje rođendana okrunjenih glava poštanskom markom tradicija je u Britaniji, no ova je posebna i po tome po tome što je nijedan vladar nije dobio za 90. rođendan poput Elizabete.

Kraljicom je postala 6. veljače 1952. s 25 godina, a prošle je godine, 9. rujna, po duljini boravka na prijestolju nadmašila i svoju praprabaku Viktoriju koja je vladala 63 godine, sedam mjeseci i dva dana. I iako ova fotografija izgleda kao običan veseli obiteljski portret, za njen nastanak probna snimanja trajala su tri dana jer vrlo je važno da je sve četvero na podjednakoj visini kako bi im portreti sjeli u perforirane kvadrate iz kojih se vadi marka.

Spred sa sve četiri marke koštat će 25 kn pa, ako netko želi, recimo, četiri Georgea, morat će kupiti četiri spreda. 

>> Princ William pisao je obitelji medicinske sestre koja je počinila samoubojstvo

Komentara 3

LI
lietuva
10:49 21.04.2016.

Inače, spred je na hrvatskom arak.

PI
pinichi
18:38 21.04.2016.

Shakespeare je davno napisao da kraljevsko qovno smrdi kao i svako drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije