Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMJETNOST I POSLIJE SMRTI

Posljednja želja legende: Pepeo Davida Bowiea rasut na festivalu Burning Man

Burning Man
Foto: Twitter/Burning Man
1/4
12.09.2016.
u 23:16

Prije no što je u siječnju ove godine umro od raka jetre, pjevač David Bowie kumu je rekao gdje želi imati svoje posljednje počivalište...

'Dok smo se iz kampa vozili prema hramu, u autu smo slušali njegove pjesme, a na licima smo si nacrtali munje, kakvu je i sam David imao na naslovnici albuma 'Alladin Sane' - rekao je prijatelj pokojnog pjevača.

Naime, dio pepela ovog legendarnog pjevača, koji je umro u 70. godini od raka jetre, obitelj i najuži krug prijatelja rasuli su u Black rock cityju u saveznoj državi Nevadi, što je bila njegov posljednja želja. 

Tamo se organizira festival 'Burning Man' koji traje od posljednjeg ponedjeljka kolovoza do prvog u rujnu.

Kako prenosi Mirror, riječ je o svojevrsnom umjetničkom eksperimentu na kojem, između ostalog, učesnici svake godine ispred hrama odaju počast voljenima koji su nas prerano napustili. Isti hram zatim se spaljuje do temlja na kraju festivala.

Na ceremoniji je bilo 70-ak ljudi, a ideju je blagoslovila i njegova udovica Iman, bivša manekenka.

'Iza mene je najteža godina. Nisam izgubila samo Davida, već i majku, ali držim se. Oni ne bi htjeli da se odam tuzi' - rekla je Iman.

>> Bowiejeva zbirka umjetnina prvi put se izlaže javnosti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije