Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme oprosta

Nakon 22 godine odbijanja Tereza Kesovija ipak će pjevati u Srbiji

tereza kesovija
tomislav miletić/pixsell
16.12.2010.
u 18:53

Red je da odem iz poštovanja prema onima koji me vole sve te godine. Sve što sam nekoć govorila bilo je zato što sam bila pogođena onim što se događalo, rekla je Tereza

Poslije godina izbivanja sa srpske scene Tereza Kesovija ipak će održati koncert 23. siječnja iduće godine u beogradskom Sava centru. Dan prije spomenutog datuma Tereza će nastupiti u Novom Sadu, a sve u pratnji orkestra Camerata Serbica pod dirigentskom palicom Đele Jusića.

Red je zbog obožavatelja

Još donedavno pjevačica rodom iz Dubrovnika oštro je odbijala sve pozive na koncertna gostovanja u susjedstvu i izjavljivala:

– Nema tih para zbog kojih bih ondje nastupila. Moja duša nije na prodaju.

Ali vrijeme je očito malo zacijelilo ratne ožiljke i njezinu tugu što je izgubila svoj dom u Konavlima. Tereza jučer nije bila dostupna za komentare jer je otputovala u Beograd na susret s novinarima kako bi najavila svoj siječanjski koncert, ali je dan uoči prelaska preko granice na Bajakovu za Slobodnu Dalmaciju kazala:

– Svima sam sve oprostila, ali bol ne mogu zaboraviti. Koliko je bila duboka rana, toliko je vidljiv i ožiljak. No, upornim izbjegavanjem nastupa u Srbiji samo bih još više raspirivala vatru koja svima može naštetiti. Postalo mi je glupo što već 22 godine nisam bila u Beogradu. Red je da odem iz poštovanja prema onima koji me vole sve te godine. Sve što sam nekoć govorila bilo je zato što sam bila pogođena onim što se događalo.

Prijatelji stari, gdje ste

Sve rečeno potvrdila je još jednom jučer za srbijanski Blic.

– Predugo nisam bila ovdje, ne mojom i vašom krivnjom, ali uvjerena sam da ću vas pjesmom uvjeriti da vas volim najviše na svijetu. Sve ružne stvari treba ostaviti u prošlosti i uz ljubav gledati u bolja vremena. Lako je govoriti o ljubavi, teško je pjevati, a ja ću vas uvjeriti da najljepše pjevam o ljubavi! – rekla je i zapjevala “Prijatelji stari, gdje ste”.

Ključne riječi

Komentara 91

AB
abendblatt
19:46 16.12.2010.

Novac ne smrdi.

Avatar puky
puky
23:28 16.12.2010.

... nakon 22 godina odbijanja ??? ... ... pa hebiga sumnjam da su je od 1990. do 2000. godine zvali a mislim da je bilo i nemoguće tamo otići ... baš ovi novinari mogu svašta napisati a da nema vezee sa razumom ... strava ...

DU
Deleted user
14:19 18.12.2010.

Najbolje je, ipak, pročitati što o njoj misle dubrovačani ! http://www.dubrovacki.hr/clanak/24955/tere-pjeva-u-beogradu?c=1#comment

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije